Kwalitatief hoogwaardig gereedschap, hoe check je dat?

Datum: vrijdag 25 mei 2018

“Regelmatig stappen klanten bij ons binnen die bij de concullega ‘rommel’ hebben gekocht. Gereedschap dat bij twee keer gebruiken stuk is of bot wordt. Goedkoop is hierbij dus duurkoop. In deze column wil ik voor eens en voor altijd duidelijkheid over kwalitatief hoogwaardig gereedschap scheppen, zodat klanten niet dubbelop hoeven te betalen.

Allereerst gaat het erom wat je met het gereedschap gaat doen en wat je ervan verwacht. Als je als timmerman een hamer koopt, wil je dat deze een lange levensduur heeft. Ben je een hobbyklusser, dan neem je wellicht genoegen met een exemplaar dat in ieder geval de zomer overleeft. In deze column ga ik er voor het gemak even vanuit dat je duurzaam en goed gereedschap wilt scoren voor veelvuldig professioneel gebruik.

De eerste tip die je van mij krijgt is: gebruik je boerenverstand. Wanneer het product merkloos is, kun je ervan uitgaan dat het geen goede kwaliteit heeft en als de prijs ‘te mooi is om waar te zijn’, is dat ook vaak het geval is. Daarnaast zijn er nog enkele specifieke punten waar je op kunt letten als je op zoek ben naar kwalitatief hoogwaardig gereedschap:

Punt 1: chroom-vanadium is geen teken van kwaliteit. Tegenwoordig is namelijk bijna elk stuk gereedschap van chroom-vanadium gemaakt, maar dit kan slechts een percentage zijn. Welke bestanddelen er nog meer gebruikt zijn, is het geheim van de fabrikant.

Punt 2: de manier van het bewerken van het staal geeft de kwaliteit aan. Deze moet van een hoge kwaliteitsstandaard zijn, anders kunnen er al gauw breuken ontstaan in je gereedschap.

Punt 3: let op de nauwkeurigheid van de maatvoering. Wanneer deze onzuiver is, werkt het gereedschap niet goed. Denk bijvoorbeeld aan een steeksleutel. Deze schiet van de bout af als de maat niet klopt.

Deze laatste punten zijn overigens niet door iedereen waar te nemen, dus bij twijfel altijd even de verkoper aan zijn jasje trekken. Bij Buijtendijk kun je er overigens van uitgaan dat er alleen hoge kwaliteit gereedschappen verkocht worden. Voor kwaliteit betaal je, maar je plukt er ook de vruchten van! Wil je meer weten over kwalitatief hoogwaardig gereedschap en hoe je dat kunt herkennen? Ons deskundige team geeft je daar graag advies over.”

Kwalitatief hoogwaardige groeten,

Niels Buijtendijk

Nog meer Business nieuws

Albert Heijn Makado Centrum start spaaractie ‘Schagen door de jaren heen’

Op maandag 30 september start Albert Heijn in het Makado Centrum in Schagen de actie ‘Schagen door de jaren heen’. In de actie die 6 weken gaat lo


Business 01-10-2019

Updates Van de voorzitter

De coalitievorming van de Provinciale Staten is, op het moment van schrijven, nog niet afgerond. Ik maak me daar wel een beetje zorgen over,


Business 01-10-2019

Van den Berg Tegels & Badkamers voor iedere bedrijfsruimte

Op industrieterrein Witte Paal in Schagen vindt u Van den Berg Tegels & Badkamers. In de ruim 1000m² grote showroom worden tal van ingericht


Business 01-10-2019

Bruin Groenvoorziening: jong geleerd is oud gedaan

Zestien jaar was Daan Bruin, toen hij zijn eigen hoveniersbedrijf Bruin Groenvoorziening startte op 1 januari 1997. Toen nog op de naam van zi


Business 01-10-2019