Complete Store van Dijk B.V. staat nooit stil

Datum: woensdag 25 juli 2018

Na jaren trouwe dienst kreeg Frans van Dijk (62) op een nare manier zijn ontslag. “Dat deed zeer, maar ik ben niet voor één gat te vangen. Nadat ik het concurrentiebeding bij een ander bedrijf had uitgezeten, hakte ik de knoop in 2011 door. Ik startte mijn eigen bedrijf in assemblage van o.a. hydraulische slangen voor scheepsbouw, offshore, grondverzet, landbouw, machinebouw, defensie en chemische en voedingsmiddelen industrie: Complete Store”, vertelt de technische ondernemer.

Dit bleek direct een goede zet, want Frans heeft in de jaren dat hij in loondienst zat een trouwe klantenkring opgebouwd. “Mensen kenden mij nog als die handige man met de bakkebaarden en gunden mij het werk. Daarnaast vond ik diverse leveranciers die mij wel wilden ondersteunen”, blikt hij terug. Deze gunfactor resulteerde in een sterke start van zijn bedrijf. “De sneeuwbal bleef maar rollen en al in het begin van 2012 was die bijna te groot geworden voor mij alleen. Ik kon door de vele aanvragen sommige klanten niet meer direct helpen, wat juist de kracht is van Complete Store. Ons motto is niet voor niets: ‘niet te koop, toch te koop’. Dit laat wel zien dat maatwerk onze hoofdmoot is en daarvoor is nu eenmaal veel klantcontact nodig.”

Vakkundig maatwerk

Gelukkig sprong Frans’ jongste zoon Jorn (27) regelmatig in de avonden en in de piekperiode bij. “Hij heeft dezelfde werkersmentaliteit als ik en is erg technisch. Bovendien hebben we aan een half woord genoeg en dat bevordert een goede samenwerking.” Jorn stapte eind 2012, na ervaring op te hebben gedaan bij diverse constructie- en mechanisatiebedrijven, bij senior in het bedrijf.  “Sindsdien rooien we het met z’n tweeën en dat gaat prima! We leren van elkaar, kunnen met elkaar sparren en houden elkaar scherp. Sinds 2014 worden we op administratief gebied bijgestaan door Carla van den Berg, want zwarte klauwen op de rekeningen kan natuurlijk niet!”, geeft Frans lachend toe.

De mannen van Complete Store leveren vooral vakkundig maatwerk, maar hebben ook een grote voorraad hydrauliekslangen en componenten. “Eigenlijk hebben wij alles in huis voor de machinist aan boord van een schip. Behalve voedsel en kleding, natuurlijk. Ons unieke punt is ons technisch inzicht, waardoor we de klant in principe altijd kunnen helpen. Gaat het niet linksom, dan wel rechtsom. Bovendien hebben we nachtlevering, zodat materialen altijd zo snel mogelijk geleverd kunnen worden. Stilstand betekent immers achteruitgang, dit geldt helemaal in de branches waar wij ons voor inzetten.”

Frans legt uit dat ze regelmatig een tekening uit bijvoorbeeld de jaren ’60 krijgen met de vraag of ze dat even willen assembleren. “Of we krijgen alleen een foto als leidraad. Wanneer een koppeling zo’n 80 jaar oud is, dan is het echt niet meer op de markt leverbaar. Jorn en ik vinden dan samen het wiel als het ware opnieuw uit, zodat de klant weer verder kan. Als zoiets lukt geeft dat een enorme kick!” Dit gedeelte vind ik ook het allerleukste aan ons werk. Van niets iets maken, samen technische oplossingen bedenken en ervoor zorgen dat de klant met een tevreden glimlach onze zaak verlaat. En uiteraard de volgende keer weer vol vertrouwen terugkomt!”

Hard werken, hard ontspannen

Het is wel duidelijk dat Frans en Jorn veel plezier uit hun werk halen. Dat moet ook wel, als je 24/7 bereikbaar bent voor je klanten en dagen maakt van soms wel 14 uur. “Uiteraard moeten wij ook wel eens ontspannen. Ik ga bijvoorbeeld graag met mijn vrouw en oudste zoon naar Heavy Metal concerten, waar ik me even helemaal kan uitleven. Jorn zoekt samen met zijn vrouw juist de rust en ruimte op met de vouwwagen. Om de beurt kunnen we er dus even tussenuit.”

De samenwerking tussen Frans en Jorn is helemaal in balans, waardoor Complete Store nooit stil staat. Senior is er wel van overtuigd dat er uiteindelijk iemand bij moet komen. “We groeien nog steeds, maar willen dat wel in normale proporties blijven doen. Persoonlijk contact met de klanten moet centraal blijven staan. Daarnaast word ik een dagje ouder en zou ik het fijn vinden om bijvoorbeeld op vrijdag standaard vrij te hebben. Dan hebben we een derde man nodig die dat kan opvangen.”

De volgende stap

De eerste stap naar groei is inmiddels gezet, want Complete Store gaat verhuizen naar een groter pand. “We zitten nu in een huurpand aan de buitenhaven in Den Helder, nabij de offshore kade. Binnenkort gaan we over naar het gebouw naast ons. Dit hebben we gekocht en zijn we nu aan het verbouwen.” In het nieuwe pand kunnen de heren meer opslag kwijt en krijgt de productieafdeling zijn eigen ruimte. Bovendien wordt het kantoor groter en kan in de toekomst een extra verdieping worden gerealiseerd. “Dit pand is klaar voor de toekomst. We hebben zin in deze volgende stap!”, besluit de ondernemer enthousiast.

Meer informatie: www.complete-store.nl.

Nog meer Business nieuws

Albert Heijn Makado Centrum start spaaractie ‘Schagen door de jaren heen’

Op maandag 30 september start Albert Heijn in het Makado Centrum in Schagen de actie ‘Schagen door de jaren heen’. In de actie die 6 weken gaat lo


Business 01-10-2019

Updates Van de voorzitter

De coalitievorming van de Provinciale Staten is, op het moment van schrijven, nog niet afgerond. Ik maak me daar wel een beetje zorgen over,


Business 01-10-2019

Van den Berg Tegels & Badkamers voor iedere bedrijfsruimte

Op industrieterrein Witte Paal in Schagen vindt u Van den Berg Tegels & Badkamers. In de ruim 1000m² grote showroom worden tal van ingericht


Business 01-10-2019

Bruin Groenvoorziening: jong geleerd is oud gedaan

Zestien jaar was Daan Bruin, toen hij zijn eigen hoveniersbedrijf Bruin Groenvoorziening startte op 1 januari 1997. Toen nog op de naam van zi


Business 01-10-2019