Column Ronald van Slageren – Van Slageren Keukens&Interieur

Datum: vrijdag 30 maart 2018

“We staan bekend om onze op maat gemaakte keukens, maar dat we ook complete interieurbouw verzorgen weet niet iedereen. Dit doen we zowel voor particulieren als bedrijven. Voor die laatste groep is het pand, de wachtkamer of de ontvangstbalie het visitekaartje en is het interieur dus ontzettend belangrijk! Daar krijgt de klant namelijk zijn eerste indruk van de onderneming. Die moet goed zijn.

Daarnaast is het van belang dat de ondernemer zich thuis voelt in zijn pand. Allereerst vanwege de prettige sfeer en ten tweede omdat iets verkopen beter gaat als de ondernemer zich op zijn gemak voelt. Met een passend interieur, loopt men dus al twee stappen voor. Uiteraard is het interieur afhankelijk van de branche, want een tandarts wil graag een steriele uitstraling, terwijl een kledingwinkel met kleur en materiaal mag spelen. Een bloemenwinkel zal meer met hout willen werken en een bouwbedrijf juist met robuuste materialen.

Als een ondernemer bij mij komt met de mededeling ‘ik wil een ander interieur’, dan gaan we altijd eerst een soort brainstormsessie in. Vaak heeft hij al een voorkeur, waarbij ik hem met mijn expertise in begeleidt. Afhankelijk van het budget, de beschikbare ruimte en de wensen, maak ik een gespecificeerd voorstel. Vaak komt ’s avonds mijn creativiteit maximaal los en ga ik aan de slag voor de interieurbouw. Het plan omvat de gehele missie, dus van het ontwerp tot de oplevering en van de elektricien tot de afvalverwerking. Uiteraard is dit ook afhankelijk van de wensen van de klant.

Het is mijn doel om de klant zoveel mogelijk te ontzorgen. Een nieuw interieur staat vaak voor een nieuwe weg in de onderneming, dus dat moet gewoon staan als een huis! Daarnaast vind ik een vertrouwensband ontzettend belangrijk. Daarom werk ik alleen maar met aannemers, elektriciens en schilders uit Schagen samen. In onze eigen zagerij wordt door vakmensen de kasten, bars, balies, tafels en alles wat bij het interieur hoort vervaardigt. Zo kan de klant zelf even een kijkje komen nemen naar zijn nieuwe interieur. Dat werkt wel zo prettig!”

Nog meer Business nieuws

Eyecare Brilservice Deutekom, alleen het beste voor uw ogen

“Bij Eyecare geloven we dat een optiekwinkel meer is dan alleen brillen en contactlenzen. Het gaat vooral om “Oog-zorg” en dat is onze passie


Business 18-10-2019

Niets is te gek bij de Goudvis

Wat begon als viskraam, De Gezonde Apotheek, is in de loop van de jaren door familie Poland uitgebouwd tot een groot in- en outdoor speelparadijs.


Business 18-10-2019

Frank Dong gaat met zijn tijd mee

Het begin Frank wist al op jonge leeftijd dat werken in loondienst niet echt bij hem paste. Hij heeft onder meer gewerkt bij een hotel in Am


Business 18-10-2019

Ondernemers Kolksluis kopen gezamenlijk 3.200 zonnepanelen in

In 2005 was Kolksluis in ’t Zand het eerste kleine bedrijventerrein in Nederland dat warmte uit asfalt ging gebruiken voor het verwarmen van vijf


Business 18-10-2019