Uitnodiging ParkinsonCafé 15 oktober

Datum: dinsdag 01 oktober 2019

Op 15 oktober vindt er weer een ParkinsonCafé plaats in Schagen, locatie Magnushof, Jacob Ruijsdaellaan 30. Het ParkinsonCafé voor de regio Noord-Holland Noord is een initiatief van vrijwilligers van de Parkinsonvereniging samen met therapeuten van ParkinsonNet en is bedoeld voor mensen met de ziekte van Parkinson en Parkinsonismen, hun partners/mantelzorgers en belangstellenden.

 
Op 15 oktober a.s. zal de volgende bijeenkomst van Parkinson Café Schagen e.o. plaatsvinden. In deze bijeenkomst besteden we aandacht aan twee onderwerpen. Allereerst vertellen Renée Blok, fysiotherapeut en Patricia Groothedde, logopedist, over de training PPEP4ALL. Het hebben van een chronische ziekte brengt niet alleen lichamelijke, maar ook psychologische en sociale gevolgen met zich mee. Deze gevolgen hebben hun weerslag op de kwaliteit van leven van de patiënt maar ook van de partner. We brengen u graag op de hoogte van de training die we in 2020 gaan geven.

 
Na deze presentatie zal Marianne Weel, Consulent mantelzorg / Coach respijtzorg bij het Mantelzorgcentrum alles vertellen over het Mantelzorgcentrum. Het Mantelzorgcentrum is het kenniscentrum en de hulplijn voor mantelzorgers. Zie ook https://www.mantelzorgcentrum.nl/.

De bijeenkomst vindt plaats in vergaderruimte 5 in Magnushof. Vraag hiernaar bij de gastvrouw.

De toegang is gratis.

 
Programma:

9:30 Inloop met koffie/thee 10:00 Welkom

10:05 Presentatie PPEP4ALL

10:20 Presentatie Marianne Weel

10:35 Pauze

10:50 Vervolg presentatie

11:30 Einde ‘officiële’ gedeelte van deze bijeenkomst. Aansluitend gelegenheid tot kennismaking met medeleden en overige aanwezigen, waarbij koffie/thee

12:00 Sluiting
 
Wij hopen u te kunnen begroeten!

Waarom een Parkinson Café?

Mensen met de ziekte van Parkinson of Parkinsonisme en hun omgeving hebben behoefte aan goede medische informatie en persoonlijke zorg, maar ook aan uitwisseling van ervaringen en ideeën met lotgenoten. Het ParkinsonCafé is als een ontmoetingsplek voor mensen met Parkinson(isme) en direct betrokkenen een veilige en plezierige omgeving, waarin je elkaar kunt inspireren om ondanks de ziekte een prettig, volwaardig leven kunt leiden.

 

Over Woonzorggroep Samen

Woonzorggroep Samen is gevestigd in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon. In en vanuit twintig locaties levert Samen zorg, behandeling en welzijnsdiensten, ook bij cliënten thuis. Woonzorggroep Samen staat voor comfortabel wonen, deskundige zorg en professionele behandeling. Samen zet zich er, met 1600 medewerkers en vele vrijwilligers, elke dag weer voor in om dit waar te maken. Met oog voor kleine dingen én een scala aan activiteiten.

 
De zorg is en blijft mensenwerk waarbij warmte en persoonlijke aandacht centraal moet staan. De cliënten van Woonzorggroep Samen gaan voor die persoonlijke aanpak. Overigens is Woonzorggroep Samen er niet alleen voor ouderen. Met professionele behandeling en revalidatie richt zij zich op volwassenen van alle leeftijden. Kijk voor meer informatie op www.woonzorggroepsamen.nl of bel 088-619 4100.


Mocht u vragen hebben, dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,

Karin Schop
Adviseur Marketing & Communicatie

Nog meer Algemeen nieuws

Paasveepuzzel 2020

Ook dit jaar staat er in de Paasvee-uitgave van Agribusiness Magazine een puzzel. Het oplossen ervan is goed te doen. Streep de onderstaande woorden u


Algemeen 23-03-2020

Voorbereidingen Paasvee tentoonstellingen in volle gang

De “Vereniging tot het houden van Jaarlijksche Paaschtentoonstellingen van Vee te Schagen” is alweer gestart met de voorbereidingen van het organ


Algemeen 21-02-2020

Kerstpuzzel 2019

Kerstpuzzel Ook in deze uitgave uiteraard plek voor de agrarische Kerstpuzzel. De puzzel kun je met een beetje boerenverstand gemakkelijk oplossen.


Algemeen 04-12-2019

Prins Paljas 1/3 gaat Meerkoetelaars voor dit carnavalsjaar

In een vrijwel uitverkocht café Bij de Buren in Wieringerwerf is zaterdag 9 november de nieuwe Prins der Meerkoetelaars aan het publiek voorgesteld.


Algemeen 14-11-2019