Samen staan we sterk!

Datum: vrijdag 18 oktober 2019

Als je aan het verbouwen bent, zoals wij de laatste maanden, dan merk wat een prachtige bedrijven wij in Schagen hebben. Klantvriendelijkheid en behulpzaamheid staan hoog in het vaandel. Een compliment aan bedrijven als B & L Kozijnen, Groenhart, Sijperda Verhuur en B.M.N. Bouwmaterialen is dan ook op zijn plaats.

 
Op 18 juni 2019 heeft de OFS samen met de Gemeente een avond georganiseerd over verduurzamen van bedrijventerreinen in de Gemeente Schagen. Bedrijven konden zich aanmelden voor een zogenaamde “Energiescan” waarna per bedrijventerrein gekeken wordt hoe we dit gezamenlijk kunnen organiseren. Hierbij valt te denken aan het gezamenlijk inkopen van o.a. energie, zonnepanelen en dergelijke. Het werd een interessante avond waarbij veel informatie werd uitgewisseld. Helaas waren er maar zo’n 35 ondernemers aanwezig. Een gemiste kans omdat dit onderwerp heel veel ondernemers raakt. Op 8 juli 2019 is er een bijeenkomst geweest over het bestemmingsplan Lagedijk, georganiseerd door de Gemeente. Hiervoor was wel veel belangstelling. De informatie echter die kregen was erg globaal, er werd niet er ingegaan op de vele vragen die gesteld waren tijdens de bijeenkomst van juni 2017. Ik heb met wethouder Beemsterboer afgesproken dat we hierop terug komen. Een berichtje uit het OFS bestuur, Silvia Pronk is na jaren actief te zijn geweest in ons bestuur gestopt met haar functie als vertegenwoordigster voor de Horeca. Wij hebben haar uiteraard bedankt voor haar goede initiatieven en inzet in het bestuur. Wij zijn nog op zoek naar een vervanger/ster uit deze branche. Jolijn van Dijk is per half augustus met zwangerschapsverlof gegaan en wordt tijdelijk vervangen door de dames Lisette Bruin en Marisa Sneekes. Wij, als bestuur, zijn blij dat deze dames tijdelijk de functie van Jolijn willen overnemen en wensen Jolijn veel sterkte toe de komende tijd Tot slot: op 24 oktober a.s. organiseren wij weer onze Jaarvergadering. Noteer deze datum alvast in uw agenda, nadere informatie volgt. Ook willen wij er als bestuur op wijzen dat het OFS magazine voor een groot deel afhankelijk is van deelnemende adverteerders. De prijzen van een advertentie in dit blad zijn alleszins redelijk en zo houden we met zijn allen deze mooie uitgave in stand.

 
Met vriendelijke groet,

Hans Bouterse

Nog meer Algemeen nieuws

Paasveepuzzel 2020

Ook dit jaar staat er in de Paasvee-uitgave van Agribusiness Magazine een puzzel. Het oplossen ervan is goed te doen. Streep de onderstaande woorden u


Algemeen 23-03-2020

Voorbereidingen Paasvee tentoonstellingen in volle gang

De “Vereniging tot het houden van Jaarlijksche Paaschtentoonstellingen van Vee te Schagen” is alweer gestart met de voorbereidingen van het organ


Algemeen 21-02-2020

Kerstpuzzel 2019

Kerstpuzzel Ook in deze uitgave uiteraard plek voor de agrarische Kerstpuzzel. De puzzel kun je met een beetje boerenverstand gemakkelijk oplossen.


Algemeen 04-12-2019

Prins Paljas 1/3 gaat Meerkoetelaars voor dit carnavalsjaar

In een vrijwel uitverkocht café Bij de Buren in Wieringerwerf is zaterdag 9 november de nieuwe Prins der Meerkoetelaars aan het publiek voorgesteld.


Algemeen 14-11-2019