Prins Paljas 1/3 gaat Meerkoetelaars voor dit carnavalsjaar

Datum: donderdag 14 november 2019

In een vrijwel uitverkocht café Bij de Buren in Wieringerwerf is zaterdag 9 november de nieuwe Prins der Meerkoetelaars aan het publiek voorgesteld. Het wordt een bijzonder jaar want de Carnavalsvereniging bestaat in 2020 exact 66 jaar, wat in carnavalstermen een heus jubileum is. De bekendmaking verliep zoals het de Meerkoetelaars betaamd spectaculair! De oud Prins, Thijs Esselink oftewel Maxi Gallus, was verhinderd en kon zo de scepter niet doorgeven en liet dit klusje over aan voorzitter IJsbrand Kuipers. Net zo tegenstrijdig als zijn voornaam had hij een geplastificeerd hoofd van Maxi Gallus voor zijn eigen tronie gebonden en stiefelde hij zo het podium op, geassisteerd door een Hofman die blij was dat ie het leven nog had. Als look a like Thijs had IJsbrand de lachers op zijn hand en waren de bezoekers even van slag. Is dat Thijs of IJs en wie is er nu Prins?, vroeg het publiek zich af toen de voorzitter zijn masker afdeed”.

IJsbrand kondigde echter zelf de nieuwe Prins aan. Het is een jongetje geworden, Ton van Oers, met als Prinsennaam Paljas 1/3. Zijn hofhouding bestaat uit: Hofdame Corrina, Hofdame Emma en terug van weggeweest de “Hofnar” Joris. Niet geheel toevallig maar wel vrij uniek, zijn gehele gezin. Verder is Jasper Beemsterboer verkozen tot Adjudant (Hij deed het vorig jaar wel leuk) en is IJsbrand Kuipers Hofmeester geworden (Hij stond toch al op het podium). Het werd een erg gezellige avond en de bezoekers bleven lang plakken, al had dit ook te maken met de massaal uitgebrachte Meerkoet-Tattoo.

Nog meer Algemeen nieuws

Paasveepuzzel 2020

Ook dit jaar staat er in de Paasvee-uitgave van Agribusiness Magazine een puzzel. Het oplossen ervan is goed te doen. Streep de onderstaande woorden u


Algemeen 23-03-2020

Voorbereidingen Paasvee tentoonstellingen in volle gang

De “Vereniging tot het houden van Jaarlijksche Paaschtentoonstellingen van Vee te Schagen” is alweer gestart met de voorbereidingen van het organ


Algemeen 21-02-2020

Kerstpuzzel 2019

Kerstpuzzel Ook in deze uitgave uiteraard plek voor de agrarische Kerstpuzzel. De puzzel kun je met een beetje boerenverstand gemakkelijk oplossen.


Algemeen 04-12-2019

Thalia Rommelmarkt in Middenmeer!

Zaterdag 23 november van 11.00-14.00 uur Flevo kantine Industrieweg 3, Middenmeer De opbrengst gaat naar de vereniging.


Algemeen 08-11-2019