Eyecare Brilservice Deutekom, alleen het beste voor uw ogen

Datum: vrijdag 18 oktober 2019

“Bij Eyecare geloven we dat een optiekwinkel meer is dan alleen brillen en contactlenzen. Het gaat vooral om “Oog-zorg” en dat is onze passie. Je zicht is één van de belangrijkste zintuigen die je hebt. Als het om je ogen gaat dan wil je kwaliteit, deskundigheid en persoonlijke aandacht.” Eyecare Deutekom is daarom ook een begrip in Schagen en omgeving, waarbij Han Deutekom samen met zijn vrouw Jeanette en een team medewerkers al bijna vijfentwintig jaar de scepter zwaait.

 
Han is als zeventienjarige begonnen met het optiek-vak bij Brilservice. Eerst heeft hij de studie voor opticien en contactlensspecialist voltooid. Later heeft hij de HBO Optometrie met succes gevolgd. Nadat hij zijn studie heeft afgerond, is Han in Hoorn als jongste filiaalhouder ooit begonnen bij Brilservice. Omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, wilde Han voor zichzelf beginnen in de optiek. Na goed rondkijken, kwam hij tot de conclusie dat Brilservice wel heel goed bij hem paste.

 
Na deze conclusie gemaakt te hebben, ging Han op zoek naar een geschikte zaak. Dat bleek nog een redelijke zoektocht, aangezien je toch in een stad of dorp wil beginnen die bij jou past. In 1995 krijgt Han bij toeval een geweldige kans om Brilservice in zijn woonplaats Schagen over te nemen. Op dat moment was dat een rustige winkel met 1 personeelslid. Aangezien Han ‘een Schagenees’ is in hart en nieren, greep hij deze kans direct met beide handen aan. Een goede bijkomstigheid was dat Jeanette ondertussen al 15 jaar vijf panden verder werkte bij Aad Niesten. Hierdoor was ook zij al erg bekend geraakt met de consument in Schagen.

 
Zo begon Han samen met Jeanette aan een nieuw hoofdstuk in hun leven. Waar Jeanette de verkoop meer voor haar rekening neemt, is Han degene die de uitgebreide oogmetingen uitvoert. Wat volgens Han en Jeanette de winkel tot een succes maakt, is onder andere het persoonlijke contact dat je met de klanten hebt. “Een klant neemt de moeite om jouw winkel te bezoeken en is bereid daar geld aan uit te geven. Dan moet je de klant natuurlijk de beste ervaring hiervoor teruggeven.” De klanten komen hierdoor niet alleen vanuit Schagen en omstreken, maar zij zijn ook bereid om hier een een stukje voor te reizen. Dit resulteert zelfs in vaste klanten uit Ameland, Amsterdam en bijvoorbeeld Duitsland.

 
Zo’n drie jaar geleden is er de verandering van naam gemaakt ten aanzien van Brilservice. In een veranderende markt is het belangrijk om duidelijk te zijn over waar je staat als merk. “Met de naam Eyecare Brilservice willen we dat nog duidelijker maken: Persoonlijke Oog-zorg door Deskundige Professionals. De juiste kijkoplossing afgestemd op de persoonlijke situatie. Iemand die een hele dag achter de computer zit, heeft een andere kijkoplossing nodig dan iemand die veel autorijdt. De nieuwe naam past bij onze aanpak en overtuiging: wij helpen klanten aan de juiste kijkoplossing en bieden kwalitatieve oog-zorg.”

 
Omdat er bij Eyecare professioneel gemeten wordt voor brillen en contactlenzen en er ook moderne meetapparatuur aanwezig is, kunt u er op alle manieren voor oog-zorg terecht. Daarnaast wilt u natuurlijk ook kunnen kiezen uit een uitgebreide en moderne collectie merkmonturen en zonnebrillen.” Zo proberen wij voor eenieder een kijkoplossing te creëren. Een bril voor op de weg, achter de computer, om te lezen of misschien muziek mee te maken. Maar natuurlijk ook voor de sport. Daarbij is er een grote verscheidenheid in glazen en lenzen mogelijk. Wij hebben een zeer ruime keuze aan verschillende soorten contactlenzen zoals: dag-lenzen, maandlenzen, multifocale lenzen en nachtlenzen.”

 
Nu, bijna 25 jaar later werkt er een team van 8 mensen bij Eyecare Deutekom. “Wij helpen u niet om te kijken, wel om iets te zien en we zijn trots op onze prachtige zaak.”

 

Eyecare, alleen het beste voor uw ogen.

Nog meer Algemeen nieuws

Paasveepuzzel 2020

Ook dit jaar staat er in de Paasvee-uitgave van Agribusiness Magazine een puzzel. Het oplossen ervan is goed te doen. Streep de onderstaande woorden u


Algemeen 23-03-2020

Voorbereidingen Paasvee tentoonstellingen in volle gang

De “Vereniging tot het houden van Jaarlijksche Paaschtentoonstellingen van Vee te Schagen” is alweer gestart met de voorbereidingen van het organ


Algemeen 21-02-2020

Kerstpuzzel 2019

Kerstpuzzel Ook in deze uitgave uiteraard plek voor de agrarische Kerstpuzzel. De puzzel kun je met een beetje boerenverstand gemakkelijk oplossen.


Algemeen 04-12-2019

Prins Paljas 1/3 gaat Meerkoetelaars voor dit carnavalsjaar

In een vrijwel uitverkocht café Bij de Buren in Wieringerwerf is zaterdag 9 november de nieuwe Prins der Meerkoetelaars aan het publiek voorgesteld.


Algemeen 14-11-2019