Extra handhaving kruisingen Verzetlaan

Datum: donderdag 03 mei 2018

Op de Verzetlaan in Schagen komen meerdere klachten vanuit de wijk dat er geparkeerd wordt op de kruispunten, de T-splitsingen. Hier is geregeld sprake van een gevaarlijke situatie.

Daarom wijst de gemeente nog eens op het reglement Verkeersregels en verkeerstekens (RVV) waarin staat dat je op kruisingen niet parkeren mag. Ook gaat de gemeente handhaven.

In de wetgeving staat bij artikel 5 sowieso dat je overig verkeer niet in gevaar mag brengen. Daarbij staat bij artikel 23 van de RVV dat je niet op en niet bij een kruispunt mag parkeren. Artikel 24 zegt dat je ook niet mag parkeren binnen 5 meter daarvan. Met andere woorden: parkeer nooit op of nabij een kruispunt.

Wie bij een T-splitsing op het horizontale stukje van de T parkeert, is dus ook fout bezig. Dit gebeurt helaas vaker bij de T-splitsingen aan de Verzetslaan. Omdat het zo kan zijn dat een automobilist die T splitsingen niet als kruising herkent en er in alle onschuld parkeert, waarschuwen we hierbij eerst vooraf.

De komende weken zullen onze handhavers extra controleren op de Verzetslaan. Wie daar fout parkeert, is en wordt gewaarschuwd. Na een paar weken is de periode van waarschuwen voorbij. Dan loopt de foutparkeerder risico op een boete.

Nog meer Algemeen nieuws

Paasveepuzzel 2020

Ook dit jaar staat er in de Paasvee-uitgave van Agribusiness Magazine een puzzel. Het oplossen ervan is goed te doen. Streep de onderstaande woorden u


Algemeen 23-03-2020

Voorbereidingen Paasvee tentoonstellingen in volle gang

De “Vereniging tot het houden van Jaarlijksche Paaschtentoonstellingen van Vee te Schagen” is alweer gestart met de voorbereidingen van het organ


Algemeen 21-02-2020

Kerstpuzzel 2019

Kerstpuzzel Ook in deze uitgave uiteraard plek voor de agrarische Kerstpuzzel. De puzzel kun je met een beetje boerenverstand gemakkelijk oplossen.


Algemeen 04-12-2019

Prins Paljas 1/3 gaat Meerkoetelaars voor dit carnavalsjaar

In een vrijwel uitverkocht café Bij de Buren in Wieringerwerf is zaterdag 9 november de nieuwe Prins der Meerkoetelaars aan het publiek voorgesteld.


Algemeen 14-11-2019