Extra handhaving kruisingen Verzetlaan

Datum: donderdag 03 mei 2018

Op de Verzetlaan in Schagen komen meerdere klachten vanuit de wijk dat er geparkeerd wordt op de kruispunten, de T-splitsingen. Hier is geregeld sprake van een gevaarlijke situatie.

Daarom wijst de gemeente nog eens op het reglement Verkeersregels en verkeerstekens (RVV) waarin staat dat je op kruisingen niet parkeren mag. Ook gaat de gemeente handhaven.

In de wetgeving staat bij artikel 5 sowieso dat je overig verkeer niet in gevaar mag brengen. Daarbij staat bij artikel 23 van de RVV dat je niet op en niet bij een kruispunt mag parkeren. Artikel 24 zegt dat je ook niet mag parkeren binnen 5 meter daarvan. Met andere woorden: parkeer nooit op of nabij een kruispunt.

Wie bij een T-splitsing op het horizontale stukje van de T parkeert, is dus ook fout bezig. Dit gebeurt helaas vaker bij de T-splitsingen aan de Verzetslaan. Omdat het zo kan zijn dat een automobilist die T splitsingen niet als kruising herkent en er in alle onschuld parkeert, waarschuwen we hierbij eerst vooraf.

De komende weken zullen onze handhavers extra controleren op de Verzetslaan. Wie daar fout parkeert, is en wordt gewaarschuwd. Na een paar weken is de periode van waarschuwen voorbij. Dan loopt de foutparkeerder risico op een boete.

Nog meer Algemeen nieuws

22e editie Noord-Nederlandse Landbouwbeurs vol vernieuwingen een groot succes!

Leeuwarden – Voor al je vragen en dilemma’s ‘eerst maar naar de Landbouwbeurs’. Dat was de boodschap welke centraal stond tijdens de N


Algemeen 17-12-2018

KERSTPUZZEL

Kerst. Een paar dagen vrij, quality time met familie en vrienden. “Goh, is het al zo laat, ik moet toch echt gaan”. Al een paar dagen naalden o


Algemeen 03-12-2018

Divers programma aan lezingen en workshops op de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs

Leeuwarden- De Noord-Nederlandse Landbouwbeurs staat van woensdag 12 t/m zaterdag 15 december volledig in het teken van het delen van kennis,


Algemeen 03-12-2018

Carnavalsvereniging Meerkoetelaars luidt Carnavalsseizoen ludiek in.

Middenmeer- Nietsvermoedende forenzen wrijven hun ogen uit als ze op de A7 tussen Middenmeer en Wieringerwerf met 130 kilometer per uur langsrazen.


Algemeen 23-11-2018