De 2e editie van de Noordkopkunst is van start gegaan op 23 maart jl.

Datum: dinsdag 26 maart 2019

Wethouder van de gemeente Schagen Joke Kruit verrichtte samen met Nico Berger, mede-eigenaar van de Ondernemerscentrale, de officiële handeling door een eerste aanzet te maken voor een kunstwerk waar iedereen aan mee kan werken tijdens Noordkopkunst.
Men kon genieten van optreden van het klassiek koor Amarilli en dansschool Chantal.

De komende weekenden kunt u, tot en met 26 mei, op vrijdag, zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur maar liefst werk van 29 kunstenaars bewonderen bij deze veelzijdige kunstexpositie in de OndernemersCentrale aan de Oostwal 2 in Tuitjenhorn. In dit mooie pand komen de meer dan 400 objecten goed tot hun recht. De kunstwerken staan verspreid over 2 verdiepingen. De toegang is geheel gratis.

Er zijn veel verschillende kunstdisciplines te bewonderen; Schilderijen, beelden van keramiek – steen – hout, glaskunst, fantasie kostuums, meube,ls, installaties, fotografie, papierkunst.
Daarbij zijn er alle weekenden activiteiten voor alle leeftijden en alle smaken; o.a. Optredens van dans – zang – muziek – voordracht en workshops door diverse kunstenaars. Op de website www.noordkopkunst.nl en op Facebook kun je de geplande evenementen vinden.

Organisatrice en kunstenares Erica Kraan bracht de volgende kunstenaars samen in deze tentoonstelling:

Marry Ranzijn – Marlen van Dop – Rachèl de Kooker – Margret Heeremans – Helena Stam – Mary Koekenbier – Riann – Dutch Woodartist – Conny Lahnstein – Schilder Hermanus† – Aart Prins – Hans Jasperse – Elisabeth Leyen – Anne Hoogland – Ans Smit– Nuis Design – Gerda Venema – Lonneke Kemper – Esther Been – Mansoor Chizan – Jola Geldermans – Helen Roeten – Klaas Meester† – Ingerid Opstelten – Jules Noordeloos- Gerdien Noordeloos – Marita Goudsblom – Stienske Beernink – Nuis Design. Natuurlijk is ook haar eigen werk te zien.

Van de kinderen van basisschool de Meerkoet uit Dirkshorn zijn er kunstwerkjes van klei te bewonderen en van basisschool de Wielewaal uit Schagen 2 schilderijen.

Nog meer Algemeen nieuws

Landbouwshow Opmeer ongekend populair

De Landbouwshow Opmeer 2019 zal de boeken ingaan als een uiterst geslaagde editie. De weergoden waren goedgezind; lekker zomers met af en toe een fris


Algemeen 06-08-2019

Topkoeien op de keuring in Opmeer

De rundveekeuring op de Landbouwshow in Opmeer is een provinciale keuring. Toch zijn er Noord-Hollandse melkveehouders die het verder op zoeken en met


Algemeen 17-07-2019

Skager Hersenkraker!

Ondernemers zijn meestal intelligente mensen. Ook intelligente mensen hebben zo hun recht op vrijetijdsbesteding. Bij het combineren van deze twee geg


Algemeen 26-06-2019

Schagen Marktstad Puzzel 2019

Ook in de nieuwe editie van de Schagen Marktstad krant mag de puzzel niet ontbreken. Boordevol met woorden die te maken hebben met Schager activiteit


Algemeen 18-06-2019