“Cybercrime-ontbijt” op 11 oktober bij SkagaVenture

Datum: dinsdag 01 oktober 2019

Bent u voorbereid op cybercriminaliteit? Bent u zich bewust van de risico’s?
Gemeente Schagen organiseert op vrijdag 11 oktober om 7:30 uur een gratis ontbijtsessie voor ondernemers bij SkagaVenture, Witte Paal 3k, 1742 NL te Schagen.
De heer Thomas Stols van het regionaal Platform criminaliteitsbeheersing Noord-Holland geeft een presentatie over de impact van cybercrime.

 
Ondernemers zijn van harte welkom bij dit voed- en leerzame ontbijt. Om informatie te krijgen over wat cybercrime is en hoe je hiertegen gewapend kunt zijn.

 
De computer en internet zijn niet meer weg te denken uit ons (bedrijfs)leven. Helaas ook de negatieve kant van het wereldwijde web. Gijzelsoftware is, naast phishing, identiteitsfraude en oplichting, de meest voorkomende vorm van cybercrime waar ondernemers en inwoners mee te maken krijgen. De snelheid waarmee cybercrime zich ontwikkelt, is enorm. Het is een miljarden business voor de criminelen. De schade bij een cyberincident kan groot zijn. Denk alleen al aan de kosten voor herstel of vervanging van een website, programma’s of data, maar ook omzetverlies en reputatieschade.

 
Burgemeester Marjan van Kampen: “Cybercrime is de afgelopen jaren een steeds groter probleem geworden. Ook al denkt u : “dat overkomt mij niet’.
Het kan iedereen overkomen. Laat u daarom goed informeren.”

 
Voor de presentatie en het ontbijt moeten de ondernemers zich wel opgeven. Dit kan tot uiterlijk 8 oktober bij https://www.rpcnh.nl/activiteiten/ Meldt u zich wel op tijd aan, want vol is vol.


Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Ans Heijne, tel.: (0224) 210 631 / 06 23 22 66 18

Nog meer Algemeen nieuws

Paasveepuzzel 2020

Ook dit jaar staat er in de Paasvee-uitgave van Agribusiness Magazine een puzzel. Het oplossen ervan is goed te doen. Streep de onderstaande woorden u


Algemeen 23-03-2020

Voorbereidingen Paasvee tentoonstellingen in volle gang

De “Vereniging tot het houden van Jaarlijksche Paaschtentoonstellingen van Vee te Schagen” is alweer gestart met de voorbereidingen van het organ


Algemeen 21-02-2020

Kerstpuzzel 2019

Kerstpuzzel Ook in deze uitgave uiteraard plek voor de agrarische Kerstpuzzel. De puzzel kun je met een beetje boerenverstand gemakkelijk oplossen.


Algemeen 04-12-2019

Prins Paljas 1/3 gaat Meerkoetelaars voor dit carnavalsjaar

In een vrijwel uitverkocht café Bij de Buren in Wieringerwerf is zaterdag 9 november de nieuwe Prins der Meerkoetelaars aan het publiek voorgesteld.


Algemeen 14-11-2019