“Cybercrime-ontbijt” op 11 oktober bij SkagaVenture

Datum: dinsdag 01 oktober 2019

Bent u voorbereid op cybercriminaliteit? Bent u zich bewust van de risico’s?
Gemeente Schagen organiseert op vrijdag 11 oktober om 7:30 uur een gratis ontbijtsessie voor ondernemers bij SkagaVenture, Witte Paal 3k, 1742 NL te Schagen.
De heer Thomas Stols van het regionaal Platform criminaliteitsbeheersing Noord-Holland geeft een presentatie over de impact van cybercrime.

 
Ondernemers zijn van harte welkom bij dit voed- en leerzame ontbijt. Om informatie te krijgen over wat cybercrime is en hoe je hiertegen gewapend kunt zijn.

 
De computer en internet zijn niet meer weg te denken uit ons (bedrijfs)leven. Helaas ook de negatieve kant van het wereldwijde web. Gijzelsoftware is, naast phishing, identiteitsfraude en oplichting, de meest voorkomende vorm van cybercrime waar ondernemers en inwoners mee te maken krijgen. De snelheid waarmee cybercrime zich ontwikkelt, is enorm. Het is een miljarden business voor de criminelen. De schade bij een cyberincident kan groot zijn. Denk alleen al aan de kosten voor herstel of vervanging van een website, programma’s of data, maar ook omzetverlies en reputatieschade.

 
Burgemeester Marjan van Kampen: “Cybercrime is de afgelopen jaren een steeds groter probleem geworden. Ook al denkt u : “dat overkomt mij niet’.
Het kan iedereen overkomen. Laat u daarom goed informeren.”

 
Voor de presentatie en het ontbijt moeten de ondernemers zich wel opgeven. Dit kan tot uiterlijk 8 oktober bij https://www.rpcnh.nl/activiteiten/ Meldt u zich wel op tijd aan, want vol is vol.


Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Ans Heijne, tel.: (0224) 210 631 / 06 23 22 66 18

Nog meer Algemeen nieuws

Uitnodiging ParkinsonCafé 15 oktober

Op 15 oktober vindt er weer een ParkinsonCafé plaats in Schagen, locatie Magnushof, Jacob Ruijsdaellaan 30. Het ParkinsonCafé voor de regio


Algemeen 01-10-2019

Leuke vriendschappen, ontmoeting met fijne mensen

De eerste week van oktober is de Week tegen Eenzaamheid. In dat kader organiseren de gemeente en verschillende lokale organisaties een matchmarkt. Op


Algemeen 01-10-2019

Van eenzaam naar één samen

Samen tegen eenzaamheid, aan wie denk jij? Misschien heb jij onze posters al gezien, de grote portretten met weinig tekst. Zij geven eenzaamheid een g


Algemeen 01-10-2019

Albert Heijn Makado Centrum start spaaractie ‘Schagen door de jaren heen’

Op maandag 30 september start Albert Heijn in het Makado Centrum in Schagen de actie ‘Schagen door de jaren heen’. In de actie die 6 weken gaat lo


Algemeen 01-10-2019