Campagne: Wij rijden hier met én voor u

Datum: dinsdag 01 oktober 2019

Gemeente Schagen: een gebied met een prachtig strand en een kustlijn van ruim 14 kilometer, mooie akkervelden en een uitgestrekt polderlandschap, het grootste aaneengesloten bollengebied ter wereld en bijzondere dorpskernen met een eigen karakter. Maar door al dit moois is Schagen ook onlosmakelijk verbonden met de landbouw- en transportsector plus het verkeer dat hierbij hoort. Daarom de campagne: ‘Wij rijden hier met én voor u’.

Dit is een initiatief van de gemeente Schagen, Ondernemers Federatie Schagen (OFS), Landen Tuinbouw Organisatie Noord (LTO Noord), CUMELA Nederland, Fietsersbond afdeling Noordkop en diverse dorpsraden uit de gemeente Schagen. Met deze campagne wordt de bewustwording van alle weggebruikers gestimuleerd en wordt men aangespoord om rekening met elkaar te houden in het verkeer.

Verkeersveiligheid door bewustmaking

Groot verkeer kan beangstigend overkomen, vooral op smalle wegen. Dit kan onveilige situaties en frustraties opleveren. De voertuigen van de landbouw- en transportsector vormen echter de motor van onze bijzondere omgeving. Landbouw- en transportverkeer maakt gebruik van dezelfde wegen als personenauto’s, fietsers, wandelaars en scholieren. De bestuurders van landbouw- en transportvoertuigen zijn goed opgeleid en worden geïnstrueerd met als doel ongevallen in het verkeer te voorkomen.

Daarnaast worden weggebruikers via deze actie gewezen op gladde wegen door modder in het oogstseizoen, de blinde hoek en het gevaar van het uitzwenken van voertuigen en machines. De campagne wordt dus ingezet als de weg naar verkeersveiligheid.

Meer informatie vindt u op www.ondernemendschagen.nl. U kunt campagnemateriaal aanvragen via het campagneteam door een mail te sturen naar:

info@ondernemendschagen.nl.

Nog meer Algemeen nieuws

Paasveepuzzel 2020

Ook dit jaar staat er in de Paasvee-uitgave van Agribusiness Magazine een puzzel. Het oplossen ervan is goed te doen. Streep de onderstaande woorden u


Algemeen 23-03-2020

Voorbereidingen Paasvee tentoonstellingen in volle gang

De “Vereniging tot het houden van Jaarlijksche Paaschtentoonstellingen van Vee te Schagen” is alweer gestart met de voorbereidingen van het organ


Algemeen 21-02-2020

Kerstpuzzel 2019

Kerstpuzzel Ook in deze uitgave uiteraard plek voor de agrarische Kerstpuzzel. De puzzel kun je met een beetje boerenverstand gemakkelijk oplossen.


Algemeen 04-12-2019

Prins Paljas 1/3 gaat Meerkoetelaars voor dit carnavalsjaar

In een vrijwel uitverkocht café Bij de Buren in Wieringerwerf is zaterdag 9 november de nieuwe Prins der Meerkoetelaars aan het publiek voorgesteld.


Algemeen 14-11-2019