Bruin Groenvoorziening: jong geleerd is oud gedaan

Datum: dinsdag 01 oktober 2019

Zestien jaar was Daan Bruin, toen hij zijn eigen hoveniersbedrijf Bruin Groenvoorziening startte op 1 januari 1997. Toen nog op de naam van zijn vader, vanwege zijn minderjarige leeftijd. “Mijn droom was een eigen bedrijf. Aangezien ik tijdens mijn hoveniersopleiding al veel opdrachten kreeg, was het logisch dat ik alvast een KVK-nummer aanvroeg. Zo kon ik mijn klantenkring alvast opbouwen.”

Al gauw had Daan een eerste medewerker in dienst, waardoor Bruin Groenvoorziening direct lekker kon groeien. Inmiddels wordt het bedrijf aan de Ruigeweg 6 in Burgerbrug flink uitgebreid. En ook de groei van de klantenkring laat al jaren een stijgende lijn zien. “Onze klanten bestaan uit particulieren, bedrijven (waaronder veel uit de grond-, weg- en waterbouw), overheden en natuurorganisaties. In principe is ons werkgebied Noord-Holland, maar regelmatig komen we ook buiten deze regio om onze groene handtekening te zetten!”

Uitdagende projecten

De core business van de hovenier is sinds jaar en dag aanleg en onderhoud van tuinen, parken en openbaar groen. En dat in de breedste zin van het woord. “We hebben al vele prachtige en uitdagende projecten mogen doen. Het aanleggen van het Baanpark in Warmenhuizen, het inrichten van het Dorpsplein in Petten en de Strandweg in Groote Keeten zijn slechts enkele voorbeelden.”

Een flinke opdracht was het verplanten van een 27.000 kilogram zware Magnolia op het Landgoed Merci in Bergen. “Dit had letterlijk veel voeten in de aarde! Samen met loon- en aannemingsbedrijf Fa. A. Sneekes en Zn. hebben we dit voor elkaar gekregen.” Daan benadrukt dat elke klus uniek is en uitdaging geeft. “Of een project nu groot of klein is, we maken er altijd weer iets moois van. Zo kijken we bijvoorbeeld met trots terug op twee prachtige tuinen die we hebben aangelegd in Schagen aan de Hallerweg en de Jan van der Benstraat.”

Samenwerking TRI

Daan vindt het belangrijk dat het hoveniersvak blijft bestaan. Daarom werkt hij samen met de TRI groei in groen. Dit is een landelijk opererende stichting die actief nieuwe leerlingen in dit vakgebied werft.

“Het opleiden van de vakmensen van de toekomst is belangrijk voor ons vak en de werkgelegenheid in de regio. Door samen te werken met de TRI en de opleidingscentra dragen wij bij aan een stukje vakmanschap in onze branche. Daarnaast is het ontzettend leuk om jongeren te zien groeien als hovenier. Ik geef mijn ervaring en kennis graag door aan deze nieuwe generatie. Ik spreek immers uit ervaring als ik zeg: jong geleerd is oud gedaan!”

 

Meer informatie

www.bruingroenvoorziening.nl

Nog meer Algemeen nieuws

Uitnodiging ParkinsonCafé 15 oktober

Op 15 oktober vindt er weer een ParkinsonCafé plaats in Schagen, locatie Magnushof, Jacob Ruijsdaellaan 30. Het ParkinsonCafé voor de regio


Algemeen 01-10-2019

Leuke vriendschappen, ontmoeting met fijne mensen

De eerste week van oktober is de Week tegen Eenzaamheid. In dat kader organiseren de gemeente en verschillende lokale organisaties een matchmarkt. Op


Algemeen 01-10-2019

Van eenzaam naar één samen

Samen tegen eenzaamheid, aan wie denk jij? Misschien heb jij onze posters al gezien, de grote portretten met weinig tekst. Zij geven eenzaamheid een g


Algemeen 01-10-2019

“Cybercrime-ontbijt” op 11 oktober bij SkagaVenture

Bent u voorbereid op cybercriminaliteit? Bent u zich bewust van de risico’s? Gemeente Schagen organiseert op vrijdag 11 oktober om 7:30 uur een gr


Algemeen 01-10-2019