Bruin Groenvoorziening: jong geleerd is oud gedaan

Datum: dinsdag 01 oktober 2019

Zestien jaar was Daan Bruin, toen hij zijn eigen hoveniersbedrijf Bruin Groenvoorziening startte op 1 januari 1997. Toen nog op de naam van zijn vader, vanwege zijn minderjarige leeftijd. “Mijn droom was een eigen bedrijf. Aangezien ik tijdens mijn hoveniersopleiding al veel opdrachten kreeg, was het logisch dat ik alvast een KVK-nummer aanvroeg. Zo kon ik mijn klantenkring alvast opbouwen.”

Al gauw had Daan een eerste medewerker in dienst, waardoor Bruin Groenvoorziening direct lekker kon groeien. Inmiddels wordt het bedrijf aan de Ruigeweg 6 in Burgerbrug flink uitgebreid. En ook de groei van de klantenkring laat al jaren een stijgende lijn zien. “Onze klanten bestaan uit particulieren, bedrijven (waaronder veel uit de grond-, weg- en waterbouw), overheden en natuurorganisaties. In principe is ons werkgebied Noord-Holland, maar regelmatig komen we ook buiten deze regio om onze groene handtekening te zetten!”

Uitdagende projecten

De core business van de hovenier is sinds jaar en dag aanleg en onderhoud van tuinen, parken en openbaar groen. En dat in de breedste zin van het woord. “We hebben al vele prachtige en uitdagende projecten mogen doen. Het aanleggen van het Baanpark in Warmenhuizen, het inrichten van het Dorpsplein in Petten en de Strandweg in Groote Keeten zijn slechts enkele voorbeelden.”

Een flinke opdracht was het verplanten van een 27.000 kilogram zware Magnolia op het Landgoed Merci in Bergen. “Dit had letterlijk veel voeten in de aarde! Samen met loon- en aannemingsbedrijf Fa. A. Sneekes en Zn. hebben we dit voor elkaar gekregen.” Daan benadrukt dat elke klus uniek is en uitdaging geeft. “Of een project nu groot of klein is, we maken er altijd weer iets moois van. Zo kijken we bijvoorbeeld met trots terug op twee prachtige tuinen die we hebben aangelegd in Schagen aan de Hallerweg en de Jan van der Benstraat.”

Samenwerking TRI

Daan vindt het belangrijk dat het hoveniersvak blijft bestaan. Daarom werkt hij samen met de TRI groei in groen. Dit is een landelijk opererende stichting die actief nieuwe leerlingen in dit vakgebied werft.

“Het opleiden van de vakmensen van de toekomst is belangrijk voor ons vak en de werkgelegenheid in de regio. Door samen te werken met de TRI en de opleidingscentra dragen wij bij aan een stukje vakmanschap in onze branche. Daarnaast is het ontzettend leuk om jongeren te zien groeien als hovenier. Ik geef mijn ervaring en kennis graag door aan deze nieuwe generatie. Ik spreek immers uit ervaring als ik zeg: jong geleerd is oud gedaan!”

 

Meer informatie

www.bruingroenvoorziening.nl

Nog meer Algemeen nieuws

Paasveepuzzel 2020

Ook dit jaar staat er in de Paasvee-uitgave van Agribusiness Magazine een puzzel. Het oplossen ervan is goed te doen. Streep de onderstaande woorden u


Algemeen 23-03-2020

Voorbereidingen Paasvee tentoonstellingen in volle gang

De “Vereniging tot het houden van Jaarlijksche Paaschtentoonstellingen van Vee te Schagen” is alweer gestart met de voorbereidingen van het organ


Algemeen 21-02-2020

Kerstpuzzel 2019

Kerstpuzzel Ook in deze uitgave uiteraard plek voor de agrarische Kerstpuzzel. De puzzel kun je met een beetje boerenverstand gemakkelijk oplossen.


Algemeen 04-12-2019

Prins Paljas 1/3 gaat Meerkoetelaars voor dit carnavalsjaar

In een vrijwel uitverkocht café Bij de Buren in Wieringerwerf is zaterdag 9 november de nieuwe Prins der Meerkoetelaars aan het publiek voorgesteld.


Algemeen 14-11-2019