Albert Heijn Makado Centrum start spaaractie ‘Schagen door de jaren heen’

Datum: dinsdag 01 oktober 2019

Op maandag 30 september start Albert Heijn in het Makado Centrum in Schagen de actie ‘Schagen door de jaren heen’. In de actie die 6 weken gaat lopen, krijgen klanten de kans om een serie van 150 plaatjes te verzamelen die een prachtig beeld geven van Schagen in verschillende periodes van haar geschiedenis. De actie wordt afgetrapt met een kick-off op vrijdag 27 september om 16.00 voor de winkel in het Makado Centrum. Iedereen die nieuwsgierig is naar deze actie is van harte welkom om aanwezig te zijn.

 
Albert Heijn opende haar eerste kruidenierswinkel in Schagen al in 1900. Vanzelfsprekend voelen we ons dan ook nauw verwant met Schagen. En dus ook met haar geschiedenis. Daarom leek het ons een goed idee om eens stil te staan bij die geschiedenis. Gelukkig bestaat er veel beeldmateriaal over de historie van Schagen. Daaruit hebben wij 150 beelden geselecteerd, verdeeld over 13 verschillende onderwerpen. De beelden zijn uitgevoerd als stickers. En er is een prachtig verzamelalbum ontworpen. Als alle 150 stickers ingeplakt zijn, is het album compleet! In de onderwerpen komen o.a folklore, monumenten, kerken, vervoer, mensen en natuurlijk de markten van Schagen aan bod. Uiteraard ontbreekt ook de informatie over ieder onderwerp niet in het album.

 
De actie werd door Albert Heijn opgezet in nauwe samenwerking met promotiebureau TOMORROW en een lokale redactie. Deze stond onder leiding van Adrie Pater, voorzitter bij de Historische Vereniging Schagen. Zonder de hulp van deze vereniging was de actie niet mogelijk geweest. Albert Heijn Schagen is de vereniging dan ook veel dank verschuldigd voor hun bijdrage aan de actie.

 
In de actieperiode, die loopt tot en met zondag 10 november (6 weken), verstrekt Albert Heijn Schagen bij iedere € 15,- aan boodschappen een set van 5 ‘Schagen door de jaren heen’ plaatjes gratis. Daarnaast zijn er iedere week actie-artikelen waarbij een extra set plaatjes gratis gegeven wordt. Het fraaie verzamelalbum wordt door Albert Heijn gratis verstrekt bij vertoning van de flyer die huis-aan-huis en via de winkel verspreid wordt. Er zijn enorm veel albums gedrukt, maar op is op!

 


contactpersoon AH Schagen: Marieke Sanou, marieke.sanou@ah.nl , tel. 088-6591131
contactpersoon Historische Vereniging, Adrie Pater, adriepater@wxs.nl, tel. 06-22669675
contactpersoon Tomorrow, Pieter Goedbloed, goedbloed@tomorrow-mss.nl, tel. 06-26316304

Nog meer Algemeen nieuws

Paasveepuzzel 2020

Ook dit jaar staat er in de Paasvee-uitgave van Agribusiness Magazine een puzzel. Het oplossen ervan is goed te doen. Streep de onderstaande woorden u


Algemeen 23-03-2020

Voorbereidingen Paasvee tentoonstellingen in volle gang

De “Vereniging tot het houden van Jaarlijksche Paaschtentoonstellingen van Vee te Schagen” is alweer gestart met de voorbereidingen van het organ


Algemeen 21-02-2020

Kerstpuzzel 2019

Kerstpuzzel Ook in deze uitgave uiteraard plek voor de agrarische Kerstpuzzel. De puzzel kun je met een beetje boerenverstand gemakkelijk oplossen.


Algemeen 04-12-2019

Prins Paljas 1/3 gaat Meerkoetelaars voor dit carnavalsjaar

In een vrijwel uitverkocht café Bij de Buren in Wieringerwerf is zaterdag 9 november de nieuwe Prins der Meerkoetelaars aan het publiek voorgesteld.


Algemeen 14-11-2019