Slagerij Arie Klaver

Datum: dinsdag 13 februari 2018

Zeg je Paasvee, dan zeg je Keurslager Arie Klaver. Deze topslagerij in het Makadocentrum te Schagen is niet te missen en al jaren een begrip. Veel klanten waarderen de kwaliteitsproducten die er smakelijk zijn uitgestald in en op de toonbank. Tevens waarderen ze het vakkundige personeel dat voor een groot deel al jarenlang de gezichten van de zaak zijn.

Arie vertelt: “vanaf mijn 14e ben ik vaste bezoeker van Paasvee. Mijn vader, Piet Klaver van de Langereis, kwam er al elk jaar. Vooral voor de gezelligheid, maar als melkveehouder hadden de tentoongestelde dieren uiteraard ook zijn bovengemiddelde interesse. Ik ging daar toen als jongeling mee met mijn toenmalige baas en moest daar de beesten taxeren. Dat was een pittige klus en regelmatig zat ik er naast. Daar werd ik in de weken erna dan ook vaak aan herinnerd”, aldus een lachende Arie. “Paasvee was voor mij toen een verplicht nummer maar de gezelligheid eromheen kon ik toen ook al erg waarderen”. Later vaardigde slager Arie jaarlijks één of meerdere stieren af voor de tentoonstelling.” In 1977 werd mijn stier eerste in Schagen en daarna werd ik algemeen Nederlands kampioen in Den Bosch. Een hele prestatie want toen waren er maar liefst acht Paasveetentoonstellingen in Nederland” vervolgt een trotse Arie.

“Wij betrekken onze stieren van een drietal erkende Nederlandse mesters (Spronk, van Driesen en Aad Kool). Zo weten we precies wat voor vlees we in de kuip hebben. En dat is belangrijk. Onze mesters zijn betrouwbaar en door gezonde leefomstandigheden en natuurlijke voeding komt het vlees uiteindelijk het beste tot zijn recht, dat proef je gelijk. Gilles van Dalen verzorgt voor ons de inkoop. Met zijn jarenlange ervaring en onze vaste adressen garanderen wij een constante hoogwaardige kwaliteit. Een (h)eerlijk stukje vlees op natuurlijke wijze gemest. Klaver Rund, een begrip in vooral roodbonte stieren. Wij doen alleen aan levende inkoop en verwerken zelf het vee van kop tot staart. Zo kom je, ook als klant, nooit voor verrassingen te staan.” aldus Stef.

 

Toekomstplannen

“Met het oog op de uitbreiding van het Makadocentrum willen we graag met de slagerij ook het winkeloppervlak vergroten. We groeien nu al bijna uit ons jasje en we denken ons serviceniveau daarmee naar een nog hoger plan te kunnen tillen. Maar eerst richten we ons op het prachtige Paasvee, al 125 jaar een begrip in de wijde regio. Dat wordt weer genieten.” aldus Stef tot besluit.

Kijk op ons geheel vernieuwde site of kom gezellig langs in de slagerij!

Nog meer Agribusiness nieuws

BloemrijkSchagen

De 4e editie van de “tulpenpluktuin” BloemrijkSchagen komt eraan! In het weekend van 26 en 27 j


Agribusiness 11-01-2019

Geslaagde Open Dag Gebroeders van Oers

Zaterdag 15 december 2018 was het zover. De deuren van Teelt- en Kwekerijbedrijf Gebr. Van Oers gingen wijd open voor alle belangstellen


Agribusiness 04-01-2019

Wering is de beste bestrijding!

Wilco van Nieuwenhuijzen: “Als plaagdierenbeheerser beheers ik o.a. ratten- en muizenpopulaties, bestrijden lu


Agribusiness 18-12-2018

Boer en Bedrijf – Zorgboerderij Dijkgatshoeve

Ingesloten tussen  Robbenoord-. en Dijkgatbos, in het uiterst noordelijke puntje van Noord H


Agribusiness 18-12-2018