Private Lease ook zakelijk steeds populairder.

Datum: vrijdag 23 februari 2018

U kent vast de reclameslogan “U hoeft alleen nog maar te tanken”.  Het “Private” leasen van een auto wordt steeds populairder. Het concept is eenvoudig: alle kosten van de auto worden verrekend in één vast maandbedrag. Afschrijving, verzekering, wegenbelasting, onderhoud en pechhulp zijn inbegrepen in de maandelijkse factuur. De hoogte van het maandbedrag is afhankelijk van de looptijd van het contract, het aantal kilometers per jaar en uiteraard het gekozen model. In veel gevallen blijkt Private Lease voor particulieren een aantrekkelijk alternatief voor het kopen van een nieuwe auto. Er hoeft niet in één keer een grote investering gedaan te worden en een eventuele inruilauto kan gewoon ingeruild worden.

Een groeiend aantal ondernemers ontdekt nu echter ook de voordelen van Private Lease. Het huidige bijtellingregime maakt Private Lease voor ondernemers die relatief weinig privé rijden in de meeste gevallen financieel aantrekkelijker dan zakelijk leasen. Met zakelijk leasen zijn weliswaar alle autokosten aftrekbaar maar er moet nog wel bijtelling betaald worden voor privégebruik en dat kan in verhouding aan de hoge kant zijn. De auto op privé betekent geen bijtelling en de zakelijke kilometers kunnen worden afgetrokken van de winst.

In dit geval is de BTW echter niet aftrekbaar. Het is dus zaak een goede rekensom te maken. Weegt het ontlopen van de fiscale bijtelling op tegen het BTW nadeel dan is Private Lease zeker het overwegen waard.

In tegenstelling tot een groot aantal internetaanbieders kan Dekkerautogroep u vrijwel het gehele Ford gamma aanbieden tegen zeer scherpe tarieven en duidelijke voorwaarden van het Keurmerk Private Lease dat in samenwerking met de Consumentenbond is ontwikkeld.

De adviseurs van Dekkerautogroep rekenen graag met u en uw boekhouder mee om te kijken of een keuze voor Private Lease in uw voordeel uitvalt. Met de nieuwe Ford Ecosport, Ford Kuga, Ford Mondeo en Ford Focus heeft Dekkerautogroep een groot aantal zakelijke troeven in de showroom.

Nog meer Agribusiness nieuws

BloemrijkSchagen

De 4e editie van de “tulpenpluktuin” BloemrijkSchagen komt eraan! In het weekend van 26 en 27 j


Agribusiness 11-01-2019

Geslaagde Open Dag Gebroeders van Oers

Zaterdag 15 december 2018 was het zover. De deuren van Teelt- en Kwekerijbedrijf Gebr. Van Oers gingen wijd open voor alle belangstellen


Agribusiness 04-01-2019

Wering is de beste bestrijding!

Wilco van Nieuwenhuijzen: “Als plaagdierenbeheerser beheers ik o.a. ratten- en muizenpopulaties, bestrijden lu


Agribusiness 18-12-2018

Boer en Bedrijf – Zorgboerderij Dijkgatshoeve

Ingesloten tussen  Robbenoord-. en Dijkgatbos, in het uiterst noordelijke puntje van Noord H


Agribusiness 18-12-2018