Ouwe Koeie – Oktober

Datum: donderdag 11 oktober 2018

In de rubriek Ouwe Koeie dit keer een verhaal aangeleverd door “beeldend kunstenaar” en trekkerwatcher Wim in ’t Veld uit.., nee, niet uit ’t Veld maar wel uit Nieuwe Niedorp. Onder het mom, het blijft toch trekken, een mooi verhaal over (de zoektocht naar) de Caterpillar D4 waar zijn vader menig uur mee heeft gewerkt.

De Caterpillar D4 rupstrekker is gevonden!

“Op de afgebeelde foto’s is de Caterpillar te zien waar mijn vader, dhr. L. in ’t Veld van 1953 tot aan zijn pensioen in 1974 mee heeft gewerkt. Dit gebeurde op het akkerbouwbedrijf van dhr. P. Boer te Middenmeer. De Caterpillar is in de winter van 1952-1953 nieuw gekocht bij de firma Zeeman (Caterpillar-John Deere dealer) te Wieringerwerf. Op de zwart-wit foto uit 1958 is de machine actief  met vader als bestuurder. Op de kleurenfoto beweegt dezelfde Caterpillar zich over het land maar dan mét cabine, een hele vooruitgang.

Na de bedrijfsbeëindiging in 1993 heeft J. Boer de D4 terugverkocht aan de firma Zeeman. Na enig onderzoek van mijn zijde kwam ik erachter dat hij daarna in het bezit is geweest van dhr. J. Visser te Barsingerhorn. Deze heeft hem verkocht aan een handelaar uit Winkel, die hem op zijn beurt weer heeft doorverkocht aan Loon- en Aannemingsbedrijf Vermaire te Breezand. Om er zeker van te zijn dat het de bewuste Caterpillar was waar zijn zijn vader vroeger mee had gewerkt heb ik gezocht naar het ultieme bewijs. Ik mocht langskomen bij de firma Vermaire. Ik kon mij nog goed herinneren dat er een deukje zat op een bepaalde plek achterin de tank.. Toen ik deze op de bewuste Caterpillar ontwaarde wist ik de cirkel rond was en daarmee mijn zoektocht succesvol ten einde.

De D4 geniet inmiddels van zijn oude dag in het gezelschap van diverse “familie-leden”, omringd namelijk door diverse andere Caterpillars, groot en klein”.

Wim in ’t Veld

Heeft u ook een leuke “historische foto met een begeleidende tekst? Stuur deze dan naar: ton@zrgbv.nl. Een grote kans uw anekdote in de rubriek “Ouwe Koeie” geplaatst gaat worden.        

Nog meer Agribusiness nieuws

Groei: Greenport NHN gaat ervoor

Greenport Noord-Holland Noord (NHN) krijgt in de voor ons liggende decennia nog meer betekenis als voedselschuur, kraamkamer en energiebron, nation


Agribusiness 18-10-2019

Spuitgieten vraagt om uiterste nauwkeurigheid

Van kleine stukjes kunststof weer een halffabricaat of eindproduct maken. Daar houdt Kennemer Plastic Industrie B.V. (KPI) in Wieringerwerf zi


Agribusiness 01-10-2019

Boer Ka


Agribusiness 01-10-2019

Snel, overzichtelijk en eenvoudig in contact komen met de juiste mensen

De zaken gaan goed, er is veel werk, de economie bloeit. Dat vraagt om meer personeel. Ondernemers die wel wat extra handen kunnen gebruiken, lopen er


Agribusiness 01-10-2019