Lentetuin Breezand in teken van Onderwaterwereld

Datum: donderdag 01 februari 2018

De lente start dit jaar vroeg. Om precies te zijn: 1 maart 2018 is het zover. Dan gaat de mooiste overdekte bolbloemenshow van Nederland van start: de Lentetuin Breezand.

Vijf dagen lang kunnen bezoekers het huidige en nieuwe aanbod tulpen, narcissen, hyacinten, krokussen, calla’s, irissen, lelies en andere bijzondere bolgewassen zien. Dit jaar is het thema van de Lentetuin: Duik in de onderwaterwereld. En dat is precies wat bezoekers kunnen doen van 1 tot en met 5 maart 2018 op deze bloemenshow in Breezand.

Denk aan een scheepswrak op de bodem van de zee  omringd door prachtige tulpen, lelies, krokussen, hyacinten, narcissen, bijzondere bollen of calla’s. Maar er is meer te zien: kleurrijk koraal, duikers, veel verschillende vissen en andere schatten die verstopt zijn diep in de zee. Het wordt een prachtig plaatje, mede mogelijk gemaakt door de hulp van de vele vrijwilligers die de Lentetuin rijk is.

Prijzenregen

Alle bloemen worden niet alleen voor de show neergezet, er wordt ook gestreden om een groot aantal prijzen. Op de dag van de opening keurt een vakkundige jury de stands van de inzenders. Iedere bloembollenkweker krijgt een aantal punten voor de totale inzending. Er wordt onder andere gestreden om de beste hyacint, de beste tulp, de beste lelie en de beste narcis. De belangrijkste prijs is de Gouden Bolbloem. De kweker die de mooiste combinatie maakt van drie soorten bolbloemen, wint de Gouden Bolbloem. De winnaar van 2017 was W. van Lierop & Zn BV.

Tal van activiteiten voor vakpubliek

Op de show is er genoeg te zien en te doen voor het vakpubliek. Zo is er aangrenzend aan de bolbloemenshow een speciale Agri Vakbeurs opgezet. Standhouders laten noviteiten zien, maar staan er vooral voor klantcontact. Voor de kenners is er de Zandhaastrofee. Vrijdag 2 maart kunnen belangstellenden meedoen met de soortenkenniswedstrijd. Er kan meegedaan worden aan zeven verschillende onderdelen. De prijsuitreiking vindt traditiegetrouw plaats op maandag om 19.30 uur, de slotavond van de Lentetuin Breezand. Kijk voor meer informatie op www.lentetuin.nl

Foto’s door Rosemarie van Bentum/AP Fotografie

Nog meer Agribusiness nieuws

BloemrijkSchagen

De 4e editie van de “tulpenpluktuin” BloemrijkSchagen komt eraan! In het weekend van 26 en 27 j


Agribusiness 11-01-2019

Geslaagde Open Dag Gebroeders van Oers

Zaterdag 15 december 2018 was het zover. De deuren van Teelt- en Kwekerijbedrijf Gebr. Van Oers gingen wijd open voor alle belangstellen


Agribusiness 04-01-2019

Wering is de beste bestrijding!

Wilco van Nieuwenhuijzen: “Als plaagdierenbeheerser beheers ik o.a. ratten- en muizenpopulaties, bestrijden lu


Agribusiness 18-12-2018

Boer en Bedrijf – Zorgboerderij Dijkgatshoeve

Ingesloten tussen  Robbenoord-. en Dijkgatbos, in het uiterst noordelijke puntje van Noord H


Agribusiness 18-12-2018