Keuringsplicht spuitmachines uitgebreid

Datum: vrijdag 09 februari 2018

In 2016 is de keuringsplicht voor apparatuur voor toediening van gewasbeschermingsmiddelen uitgebreid met onkruidstrijkers, rijenspuiten en granulaat- en poederstrooiers. Voor al deze nieuwe keuringen kunt u sinds 8 januari 2018 bij LMB Doornbos uit Slootdorp terecht.

Vanaf dit seizoen gaat de NVWA de keuringsplicht voor deze nieuwe categorieën strenger handhaven. Werd er vorig jaar nog vooral ingezet op informeren en waarschuwen, dit jaar zal bij overtreding van de keuringsplicht een schriftelijke waarschuwing of een bestuurlijke boete gegeven worden.

De keuring voor de veldspuit is al sinds 1997 verplicht, alle spuiten van 3 jaar of ouder moeten elke drie jaar gekeurd worden. Daar komen nu bovenstaande machines bij, met dit verschil dat de keuringsperiode op 6 jaar is gezet.

Voor de veldspuitkeuringen komen de keurmeesters van Faber Agracentrum uit Sint Annaparochie elk jaar twee weken over. De keuringen van de overige apparatuur worden gedaan door Eppo Doornbos zelf; hij heeft hiervoor onlangs het diploma ‘Keurmeester Motorvatspuiten’ bij de SKL behaald. Deze keuringen kunnen worden uitgevoerd op een door de agrariër gewenste locatie, mits de spuit van binnen en buiten schoon is en er veilig gewerkt kan worden. De eerste keuring is inmiddels een feit.

Voor meer informatie:
www.sklkeuringen.nl
www.lmbdoornbos.nl

Nog meer Agribusiness nieuws

BloemrijkSchagen

De 4e editie van de “tulpenpluktuin” BloemrijkSchagen komt eraan! In het weekend van 26 en 27 j


Agribusiness 11-01-2019

Geslaagde Open Dag Gebroeders van Oers

Zaterdag 15 december 2018 was het zover. De deuren van Teelt- en Kwekerijbedrijf Gebr. Van Oers gingen wijd open voor alle belangstellen


Agribusiness 04-01-2019

Wering is de beste bestrijding!

Wilco van Nieuwenhuijzen: “Als plaagdierenbeheerser beheers ik o.a. ratten- en muizenpopulaties, bestrijden lu


Agribusiness 18-12-2018

Boer en Bedrijf – Zorgboerderij Dijkgatshoeve

Ingesloten tussen  Robbenoord-. en Dijkgatbos, in het uiterst noordelijke puntje van Noord H


Agribusiness 18-12-2018