Imago van onze mooie Nederlandse Landbouw

Datum: maandag 19 februari 2018

Wij zijn iedere dag blij en opgetogen om te mogen werken in de Nederlandse Landbouw. Deze sector is van groot belang voor de Nederlandse export en kent vele paradepaartjes, waarmee Nederland wereldfaam maakt (bijvoorbeeld de sierteelt, melkpoeder, pootgoed en zaadveredeling). De sector werkt de laatste decennia hard aan haar imago waar het gaat om duurzaamheid met het terugdringen van emissies in het milieu en residuen in het eindproduct. Desalniettemin worden we geteisterd door allerhande schandalen die ook in deze sector plaatsvinden. Denk hierbij aan Fipronil in de pluimveesector, fosfaatfraude in de veehouderij en de dreiging van het verlies van steeds meer gewasbeschermingsmiddelen vanwege de aanhoudende maatschappelijke druk (Neonicotioniden die de schuld krijgen van de bijensterfte en de Round Up die de kans op kanker groter zou maken).

Het is tegenstrijdig en in veel gevallen unfair, omdat niet alles gebaseerd is op feiten.

Hoe gaan we hier als sector nu mee om? Laten we ons uit het veld slaan? Is de maatschappelijke druk te groot? Nee, natuurlijk niet. De Nederlandse boer heeft wel voor hetere vuren gestaan. We wapenen ons vanuit onze eigen kracht: TeamAgro, Boer Bewust en Greenport zijn mooie initiatieven om te laten zien dat we wel degelijk goed bezig zijn. En het allerbelangrijkste: We nemen onszelf serieus.

Op naar een mooie Agrarische Toekomst, te beginnen in Schagen bij Paasvee.

Jeroen de Schutter

Algemeen Directeur CAV Agrotheek

Nog meer Agribusiness nieuws

BloemrijkSchagen

De 4e editie van de “tulpenpluktuin” BloemrijkSchagen komt eraan! In het weekend van 26 en 27 j


Agribusiness 11-01-2019

Geslaagde Open Dag Gebroeders van Oers

Zaterdag 15 december 2018 was het zover. De deuren van Teelt- en Kwekerijbedrijf Gebr. Van Oers gingen wijd open voor alle belangstellen


Agribusiness 04-01-2019

Wering is de beste bestrijding!

Wilco van Nieuwenhuijzen: “Als plaagdierenbeheerser beheers ik o.a. ratten- en muizenpopulaties, bestrijden lu


Agribusiness 18-12-2018

Boer en Bedrijf – Zorgboerderij Dijkgatshoeve

Ingesloten tussen  Robbenoord-. en Dijkgatbos, in het uiterst noordelijke puntje van Noord H


Agribusiness 18-12-2018