Droogte de baas

Datum: zaterdag 20 oktober 2018

Je zou het haast vergeten nu de regen af en toe weer met bakken uit de hemel komt. De extreme droogte afgelopen zomer was echter niet te missen. Zeker agrariërs zoals u en ik, die elke dag afhankelijk zijn van voldoende zoetwater en een vruchtbare bodem, hebben een pittige periode doorgemaakt.

Ook de mensen van het waterschap hebben het druk gehad. Droogtegevoelige dijken extra inspecteren, water inlaten, overleggen met partners zoals de provincie en LTO over hoe het water te verdelen. Het was geen gemakkelijke opgaaf. Gelukkig liep de droogte deze keer met een sisser af. Een beregeningsverbod was op het nippertje afgewend en grote oogstschades bleven uit.

Zoals ik al zei: deze keer waren we de droogte nog nét de baas. Iedereen weet inmiddels dat deze extreme periodes steeds vaker voorkomen. Om je daar als ondernemer op voor te bereiden is het raadzaam om te investeren in je bedrijfsvoering. Maak je bedrijf gezonder en duurzamer, tref maatregelen om het oppervlaktewater schoon te houden of om zoetwater vast te houden voor tijdens drogere periodes. Er is veel mogelijk en daarvoor verwijs ik u graag naar www.landbouwportaalnoordholland.nl. Wij blijven de droogte graag de baas, samen met u!

Heeft u opmerkingen of vragen, dan hoor ik dit graag: s.schenk@hhnk.nl.

Nog meer Agribusiness nieuws

BloemrijkSchagen

De 4e editie van de “tulpenpluktuin” BloemrijkSchagen komt eraan! In het weekend van 26 en 27 j


Agribusiness 11-01-2019

Geslaagde Open Dag Gebroeders van Oers

Zaterdag 15 december 2018 was het zover. De deuren van Teelt- en Kwekerijbedrijf Gebr. Van Oers gingen wijd open voor alle belangstellen


Agribusiness 04-01-2019

Wering is de beste bestrijding!

Wilco van Nieuwenhuijzen: “Als plaagdierenbeheerser beheers ik o.a. ratten- en muizenpopulaties, bestrijden lu


Agribusiness 18-12-2018

Boer en Bedrijf – Zorgboerderij Dijkgatshoeve

Ingesloten tussen  Robbenoord-. en Dijkgatbos, in het uiterst noordelijke puntje van Noord H


Agribusiness 18-12-2018