Woning moet op slot na vondst hennepkwekerij

Datum: dinsdag 24 oktober 2017

Burgemeester Koen Schuiling van de gemeente Den Helder heeft, na de vondst van een hennepkwekerij, een bedrijfspand aan de Energieweg gesloten.

De sluiting geldt voor zes maanden. In het pand is begin vorige maand een hennepkwekerij met 561 moederplanten, 6567 hennepstekken en daarbij behorende apparatuur aangetroffen. De kwekerij bevond zich achter een verborgen wand van het bedrijf.

Voorts was de elektriciteitsvoorziening op een gevaarlijke en onprofessionele wijze uitgebreid. Aan de eigenaar en de huurder van het pand is meegedeeld dat de burgemeester het pand sluit voor de duur van zes maanden. De burgemeester beschikt over de bevoegdheid tot sluiting van het pand op grond van de Opiumwet en geeft hiermee uitvoering aan het hiervoor vastgestelde beleid.

Nog meer 112 nieuws

Minister Hoekstra: let op phishing-aanvallen

Mensen moeten goed letten op phishing-aanvallen. Daarvoor waarschuwt minister van Financiën Wopke Hoekstra in gesprek met RTL Z.


112 05-02-2018

Autobrand: Grote schrik na vlammen

Op donderdagmorgen omstreeks 00.40 uur kregen de hulpdiensten melding van een autobrand op de Meerval in Schagen. Ter plaatse blee


112 01-02-2018

Politie doet onderzoek naar geweldsincident

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een geweldsincident op de Pieter Janszoon Jongstraat in


112 08-01-2018

Personenauto in brand, politie denkt aan brandstichting

Regio Julianadorp - Op maandagmorgen bleek een personenauto in brand te staan op de Middelzand in Julianadorp. De politie houdt rekening met


112 01-01-2018