Hennepkwekerij gevonden met vijftig potten na tip

Datum: vrijdag 03 november 2017

Op donderdagmiddag deed de politie onderzoek in een pand aan de Lotweg in Anna Paulowna. Hier werd een hennepkwekerij aangetroffen waar de planten juist waren gerooid.

De politie had een tip gekregen dat er in de woning mogelijk sprake zou zijn van hennepkweek. Omstreeks 15.30 uur stelde de politie een onderzoek in. Op de zolderverdieping trof de politie een kweektent aan waarin vijftig bloempotten stonden.

Hier waren juist de hennepplanten uitgeknipt. Overal lagen nog verse hennepbladeren in de kweektent. De politie nam de tent en de bij de kwekerij behorende apparatuur (lampen, filters e.d.) in beslag.

Bij controle bleek er geen sprake te zijn van diefstal van stroom.

Ter plaatse werd de 46-jarige bewoner van het pand aangehouden. De politie bracht hem over naar het politiebureau voor verhoor.

Nog meer 112 nieuws

Minister Hoekstra: let op phishing-aanvallen

Mensen moeten goed letten op phishing-aanvallen. Daarvoor waarschuwt minister van Financiën Wopke Hoekstra in gesprek met RTL Z.


112 05-02-2018

Autobrand: Grote schrik na vlammen

Op donderdagmorgen omstreeks 00.40 uur kregen de hulpdiensten melding van een autobrand op de Meerval in Schagen. Ter plaatse blee


112 01-02-2018

Politie doet onderzoek naar geweldsincident

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een geweldsincident op de Pieter Janszoon Jongstraat in


112 08-01-2018

Personenauto in brand, politie denkt aan brandstichting

Regio Julianadorp - Op maandagmorgen bleek een personenauto in brand te staan op de Middelzand in Julianadorp. De politie houdt rekening met


112 01-01-2018