Altijd op de hoogte van het nieuws uit de regio

Het zijn de managers die ouderen niet zien zitten

0
30 oktober

Het zijn vooroordelen die ouderen op achterstand zetten als ze naar betaald werk zoeken. Maar de echte reden is heel anders. Straks meer hierover. Eerst de vooroordelen. Ouderen zeuren meer dan jongeren luidt zo’n vooroordeel terwijl onderzoeken laten zien dat ouderen juist gelukkiger zijn dan jongeren. Er is geen reden om te mopperen. Ik las ergens dat geluk zich ontwikkelt gedurende ons leven volgens een U-curve. Na de leeftijd van 25 jaar neemt ons geluk af en vanaf 50 stijgt het weer, tot boven het niveau waar we ooit zaten, om vervolgens na je 75e weer iets te dalen.

Nog een vooroordeel: ouderen houden niet van veranderingen, ze houden innovaties tegen. Niet waar, zeggen onderzoekers. Peter Cappelli, hoogleraar op het gebied van human resources, stelt dat we op bijna alle fronten een verkeerd beeld hebben van onze senioren. Zijn cijfers laten zien dat oudere medewerkers gemiddeld juist beter presteren dan hun jongere collega’s. Ze zijn zorgvuldiger, socialer, loyaler en minder vaak afwezig.

Ouderen zijn vaker ziek en als ze ziek zijn dan duurt het lang voordat ze weer zijn opgeknapt en aan het werk gaan. Klopt dat beeld van de sukkelende 50 plusser? Nee, zegt Loonwijzer.nl. Blijkt uit het onderzoek dat TNO Arbeid verrichtte. Maar vooroordelen zijn hardnekkig. Vooral in sollicitatiegesprekken blijkt dat er al rekening mee gehouden wordt dat je vast vaak ziek zult zijn. Ook de aandacht voor functioneringsgesprekken neemt af wanneer je ouder bent.  Oké, sommige dingen worden minder. Ouderen kunnen minder goed analytisch denken. Ze zijn iets langer ziek dan jongeren. Hier staat tegenover dat ouderen beschikken over meer kennis en ervaring. Jong geleerd is oud gedaan. Ouderen zijn best bereid loon in te leveren omdat ze graag willen werken.

Wie hebben echt moeite met ouderen op de vloer? Niet de jongere collega’s, maar de managers. De bazen dus die leiding geven ook aan ouderen. En dat zien ze niet zitten. En dit om een vaak heel banale reden: veel managers voelen zich ongemakkelijk wanneer ze moeten leidinggeven aan mensen die ouder zijn dan zijzelf. Ze weten niet goed om te gaan met oudere werknemers. Ze zijn verlegen met de situatie.

Veel managers geloven bijvoorbeeld dat zij meer van het werk moeten weten dan hun medewerkers. Oudere, meer ervaren collega’s maken hen onzeker. Leeftijdsverlegenheid, zo onlogisch klinkt het niet.  Als we ervoor zorgen dat die vaak jonge managers afkomen van hun leeftijdsverlegenheid dan verdwijnen de vooroordelen over ouderen vanzelf. Niet de ouderen moeten naar cursus maar hun managers.

Eugeen Hoekstra

Wat is Afrit71 Schagen Vandaag Den Helder Vandaag Hollands Kroon Vandaag