Altijd op de hoogte van het nieuws uit de regio

Muilkorfgebod voor hond: Nog één kans

0

Regio Den Helder - Een inwoner uit de Van Galenbuurt in Den Helder heeft voor zijn hond Milo een aanlijnen muilkorfgebod opgelegd gekregen. Dit gebod heeft hij overtreden.

Hiervoor heeft hij een boete opgelegd gekregen. Als de eigenaar het gebod blijft overtreden is de kans groot dat de hond in beslag wordt genomen. Aanlijn- en muilkorfgebod Milo is een pitbulachtige hond, vermoedelijk van het ras American Staffordshire terriër of een kruising van verschillende rassen.

Op 27 januari 2014 is de eigenaar op grond van de Algemene plaatselijke verordening verplicht om zijn hond op openbare plekken aangelijnd (maximale lederen lijn van 1,50 centimeter van hals tot hand) en gemuilkorfd te houden. Het dier had eerder die maand op het Liniepad een kleine hond zodanig gebeten dat het beestje aan de toegebrachte verwondingen is overleden.

Overtreding Op woensdag 20 september, omstreeks 16.10 uur, hebben twee toezichthouders van de gemeente Den Helder geconstateerd dat de eigenaar de hond met een te lange lijn en zonder muilkorf op het Julianaplein liet lopen. Hiervoor is aan de eigenaar een boete van € 230,00 opgelegd. Tijdens het aanzeggen van de boete gedroeg de eigenaar van de hond zich agressief en beledigend richting de toezichthouders. Hij dreigde onder andere met het gooien van een stomazak. Voorts is een handhaver door de hond gebeten.

Van dit bijtincident wordt aangifte gedaan. Onacceptabel Burgemeester Koen Schuiling vindt het onacceptabel dat toezichthouders tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden op deze manier aangesproken en bedreigd worden. “Onze handhavers doen hun werk om de orde in onze stad te handhaven en vervullen daarmee een waardevolle, publieke functie. Ik tolereer dan ook niet dat onze mensen bij het uitoefenen van hun functie gewelddadig worden behandeld, niet fysiek en niet verbaal.”

Wat is Afrit71 Schagen Vandaag Den Helder Vandaag Hollands Kroon Vandaag