Altijd op de hoogte van het nieuws uit de regio

Wereldreumadag: Informatiestand in Noordwest Ziekenhuisgroep

0

Regio - Reuma Patiëntenvereniging Alkmaar staat op donderdag 12 oktober met een informatiestand in Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar.

Belangstellenden kunnen er van 10:00 tot 16:00 uur terecht voor informatie of voor vragen op het gebied van reuma. De stand staat in de centrale hal van het ziekenhuis. Het thema is ‘kweek begrip, plant een bol’. Bezoekers van de stand ontvangen een tulpenbol.

Met de informatiestand wil Reuma Patiëntenvereniging Alkmaar aandacht besteden aan Wereldreumadag. Dit is op 12 oktober een jaarlijks terugkerend wereldwijd initiatief om aandacht te vragen voor mensen met reumatische en spieraandoeningen.

Reumatische aandoeningen zorgen vaak voor lichamelijke beperkingen. Mensen met een vorm van reuma – en hun omgeving – moeten niet alleen leren omgaan met hun ziekte, pijn en vermoeidheid, maar ook met vragen, twijfels en emoties die gepaard gaan met hun aandoening. Reuma heeft bovendien invloed op studie, werk, gezin, hobby’s enzovoort.

Op deze dag vragen de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland en reumapatiëntenverenigingen daarom uitdrukkelijk aandacht voor de invloed van reuma op mensenlevens.

Wat is Afrit71 Schagen Vandaag Den Helder Vandaag Hollands Kroon Vandaag