Altijd op de hoogte van het nieuws uit de regio

Ondanks regen, toch veel plezier bij de Dag van het Kind

0

Regio Schagen - Net als vorig jaar had de Dag van het Kind bij de Westfriese Folklore in Schagen te kampen met regen. Een sfeerverslag.

Precies tijdens de optocht deelde Moeder Natuur wat plaagstootjes uit.....

Niet dat de deelnemers aan de optocht zich hierdoor uit het veld lieten slaan! Getooid met paraplu of kek regenkapje zwaaide en glimlachte iedereen vriendelijk naar de grote hoeveelheid toeristen.

De clowntjes (aanwezig i.v.m. het dagthema) huppelden vrolijk tussen de optocht door en "runner-up" Miss Lies Smit straalde op de bok naast koetsier Simon Bakker. Kortom: business as usual.

Na het vaste programma (dansgroepen, kinderbroodmaaltijd, torenrijm én een optreden van het schlagerkoor) werd de Markt vrij gemaakt voor de kinderen.

In het kader van de dag van het kind was er voor hen heel veel te doen, en gelukkig was het toen weer droog en zonnig. 

Oudhollandse kinderspelen, poppenkast, een draaimolen, circus Open Zeil van Sylvia Wardenaar en haar team, kleine stoommachientjes van het Stoommuseum uit Medemblik en  met het Marinemuseum konden kinderen periscoopjes maken.

Ondertussen konden de grote kinderen (lees: mannen) zich vergapen aan een groot aantal oldtimers (auto,s, motoren en tractors) die door Ton Speets naar de Niewsstraat waren gebracht. Ook de oldtimer touringcar van Piet Kapitein bracht menig herinnering aan de schoolreisjes van vroeger naar boven.

Volgende week is het hoogtepunt van de Folklore: Het Ringsteken. Het is nu hopen op gunstigere weergoden.

Verslag van Annette Tesselaar, archieffoto van Klamer Alferink

Wat is Afrit71 Schagen Vandaag Den Helder Vandaag Hollands Kroon Vandaag