Altijd op de hoogte van het nieuws uit de regio

Iedereen is welkom bij de digitale sportdag

0

Regio - Sporten en bewegen is goed voor iedereen. Maar als je een (verstandelijke) beperking hebt zijn reguliere manieren om te bewegen vaak niet vanzelfsprekend. Innovaties op het gebied van sport en beweging bieden hierin een uitkomst.

Die vergroten niet alleen het plezier en de motivatie, maar ook het effect. Tijdens de digitale sportdag op zaterdag 14 oktober 2017 laten we u hier graag kennis mee maken.

Het succes van Pokemon GO vorig jaar zomer is niemand ontgaan. Duizenden mensen gingen de straat op om de digitale diertjes te vangen. Dit inspireerde een team van collega’s om met (digitale)-innovaties mensen uit te dagen om meer te bewegen.

Zo ontstond het idee van een digitale sportdag voor mensen met een verstandelijke beperking. Wat denk je van Mario waarbij jouw bewegingen de kart of de bal besturen? Of een bal die alleen muziek maakt als je hem in beweging houdt? Door bewegen leuk te maken hebben mensen minder stimulans nodig om fitter en gezonder te leven.

Uitnodiging
Op een aantal plekken binnen ’s Heeren Loo vinden deze sportdagen plaats. Op zaterdag 14 oktober 2017 kunt u vanaf 10:00 uur op Noorderhaven, gebouw ‘t Tij, Eikenhout 342D, 1787 RA te Julianadorp kennismaken en sporten met een groot aantal innovaties op het gebied van bewegen. Denk aan interactieve wandprojectie, spelcomputers met een kussen als controller en interactieve apps.

Aanmelden is niet nodig en iedereen is van harte welkom.

Wat is Afrit71 Schagen Vandaag Den Helder Vandaag Hollands Kroon Vandaag