Altijd op de hoogte van het nieuws uit de regio

Hoogtepunt Folklore nadert: de Ringstekerij

0

Regio Schagen -  Voor al die toeristen en dagjesmensen die speciaal voor onze West-Friese optocht naar Schagen komen, moet de achtste donderdag wel het hoogtepunt zijn. Dan is namelijk de Ringstekerij.

Wie heeft de meest originele combinatie? Welk paard krijgt de titel "best gaande paard?" Wie heeft de mooiste Pony, Fjord of Fries? Welke combinatie kent het schoonste geheel?

Maar liefst 23 combinaties hebben zich opgegeven, en allemaal geheel verschillend maar authentiek. Wat te denken van de schitterende Char a bancs van Loek Kramer met 4 volbloed Andalusiërs er voor? Maar ook Sanne van Leeuwen met haar pony Days voor de ponywagen steelt de show.

Kortom: een lust voor het oog en een must voor de paardenliefhebbers.

Het ringsteken rondom de Markt begint om 13.00 uur en duurt tot circa 15.15 uur. Na afloop is de prijsuitreiking op het terras van de Koeienhemel. Uiteraard hebben daarvoor de combinaties diverse malen het parcours afgelegd.

Het parcours loopt vanaf de Herenstraat rond de Markt, alwaar men driemaal steekt. Via de Handelstraat en de Loet komt men weer in de Herenstraat.

Het overige verkeer wordt vriendelijk doch dringend  verzocht de binnenstad tot circa 17.00 uur te mijden.

Het spreekt voor zich dat voor de Ringstekerij het normale programma wordt doorlopen. Van 13.00 tot 15.00 uur treedt Creatief Westfries weer op, dit keer Skroifgroep Hoogwoud in Slot Schagen.

De Optocht begint zoals altijd om 10.45 uur tegenover café Spoorzicht op de hoek Nieuwe Laagzijde/Stationsweg.

 

Vanaf 11.30 uur is er het vaste dansprogramma op de Markt van onze kinderdansgroep èn West-Friese Dansgroep.

Uiteraard is museumboerderij Vreeburg en het Rijtuigenmuseum de gehele dag tot 17.00 uur geopend. Van 10.00 tot 15.00 uur kan de toren van de kerk op de Markt worden beklommen.

Iedereen is uiteraard weer van harte welkom om te komen kijken.

Bron: Annette Tesselaar

Wat is Afrit71 Schagen Vandaag Den Helder Vandaag Hollands Kroon Vandaag