Altijd op de hoogte van het nieuws uit de regio

Goede Doelen-actie Clusius College levert veel geld op

0

Regio - De Goede Doelen-actie door de derdeklassers van het Clusius College in Schagen heeft dit jaar bijna 4000 euro opgebracht.

Het geld komt verspreid over veel door de leerlingen gekozen goede doelen terecht. Gedurende een aantal weken moesten de leerlingen op een bedrijfsmatige manier geld bijeen brengen voor een goed doel.  

Via dit project werden de derdeklassers getraind in allerlei vaardigheden, zoals presenteren, plannen en samenwerken. Zaken die naast de typische schoolvakken (Nederlands, Duits etc. etc.) ook zeer belangrijk zijn voor een vervolgopleiding en het functioneren in de maatschappij.    

En dus werden er tuintjes opgeknapt, wandel- en sponsorlopen georganiseerd, cup cakes bakken en nog veel meer. Als het maar geld opbracht of mensen een gezellige tijd bezorgde. Er werden uiteenlopende goede doelen gekozen. De stichting Leeuw, Kika, SOS kinderdorpen, hongersnood in Afrika en War Child waren wel favoriet. 

Tijdens de eindpresentatie in de kantine van de school werd een groep leerlingen uit klas 3.2 (The Rollers) die gesponsord naar Alkmaar was geskeelerd, geskatet en gefietst, gekozen als eindwinnaar. Met hun actie wilden zij kinderen in Syrië steunen.

Zij hadden een prachtige, ontroerende PowerPoint van hun dag gemaakt, die door de jury hoog werd gewaardeerd.  Zij ontvingen van organisator George Wognum een bioscoopbon voor CineMagnus in Schagen.

Wat is Afrit71 Schagen Vandaag Den Helder Vandaag Hollands Kroon Vandaag