Altijd op de hoogte van het nieuws uit de regio

DrinkWater campagne op De Zwerm is begonnen

0

Regio Schagen - De DrinkWater campagne op basisschool De Zwerm in Sint Maarten is begonnen.

Wethouder Ben Blonk van de gemeente Schagen en Mascotte Druppie zijn de campagne feestelijk gestart.

De komende weken staan op school de lessen in het teken van het project water. Vanuit verschillende invalshoeken wordt er aandacht besteed aan water. Ook het bord “Hoeveel suiker zit erin?” wordt behandeld in de les. Hierbij gaan de kinderen uitrekenen hoeveel suikerklontjes in gezoete dranken zitten en hoeveel minuten zij dienen te bewegen om de calorieën te verbranden. Basisschool De Zwerm is de 15e school in de gemeente Schagen die start met de DrinkWater campagne.

Waarnemend locatieleider Robert Smits van De Zwerm heette de kinderen, ouders, leerkrachten, Mascotte Druppie en wethouder Blonk welkom. De school vindt gezonde voeding belangrijk. Zo heeft de school een eigen moestuin waar groente en fruit groeit.

Nu start de school met de waterbreak. Tijdens de waterbreak gaan de kinderen water drinken. Dit kan na het buiten spelen, na de gym of gewoon tussendoor. Om het water drinken leuker  te maken krijgt iedereen een eigen DrinkWater bidon. Voor alle groepen op school is lesmateriaal die het drinken van water leuk en cool maken. Robert Smits gaf aan dat het belangrijk is dat kinderen kunnen opgroeien in een gezonde omgeving en daar hoort water drinken ook bij.

De Drinkwater campagne is onderdeel van Jongeren Op Gezond Gewicht. ,,Met de aanpak streven we naar een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen, leren, spelen en sporten in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is”, aldus wethouder Ben Blonk van de gemeente Schagen.

Wat is Afrit71 Schagen Vandaag Den Helder Vandaag Hollands Kroon Vandaag