Altijd op de hoogte van het nieuws uit de regio

De Zandstee zamelt geld in voor tuin

0

Regio 't Zand - Afdeling 't Voorend in De Zandstee, een locatie van Woonzorggroep Samen, zamelt met behulp van een doneeractie geld in voor een belevingsgerichte tuin.

Het doel is om genoeg geld in te zamelen om een belevingsgerichte tuin te realiseren.

Afdeling 't Voorend is een gesloten afdeling van locatie De Zandstee, voor mensen met dementie. Hier wonen tien bewoners op een afdeling, waar kleinschalige verpleeghuiszorg geboden wordt.

Een belevingsgerichte tuin heeft als doel om herinneringen en heldere momenten te stimuleren bij onder andere ouderen met dementie, die vaak verward en angstig zijn door de geheugenproblemen waar zij mee kampen.

De tuin is een plek om te ontspannen en te genieten van de omgeving. Het is een veilige plek voor ouderen, waarin zij zich vrij kunnen bewegen en actief bezig kunnen zijn.

Vanuit locatie De Zandstee is een doneeractie gestart om zoveel mogelijk geld bij elkaar te verzamelen dat nodig is om de belevingsgerichte tuin te realiseren. Het gaat om een totaalbedrag van €50.000.

Woonzorggroep Samen is dé partner bij het ouder worden in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon. In en vanuit twintig locaties levert Samen zorg, welzijnsdiensten en behandeling, ook bij mensen thuis.

Samen met de cliënt kijkt Samen naar wat er nodig is en waar naasten kunnen bijspringen. Zo helpt zij ouderen hun kwaliteit van leven zoveel mogelijk te behouden, of soms zelfs te verbeteren. Kijk voor meer informatie op www.woonzorggroepsamen.nl of bel 0224-211136.

Wat is Afrit71 Schagen Vandaag Den Helder Vandaag Hollands Kroon Vandaag