Altijd op de hoogte van het nieuws uit de regio

Grote brand bij garage/tankstation in 't Zand

0

't Zand - Een zeer grote brand heeft donderdagavond rijwiel- en autobedrijf Van Graas en Struik in 't Zand volledig in de as gelegd.

Even na 20:00 uur ontstond er bij een garage in de Irenestraat in 't Zand een grote brand. Naast de garage bevindt zich ook een tankstation. De tanks werden direct afgesloten. Veiligheidsregio liet weten preventief werden gekoeld. 

De brand werd direct als zeer groot neergezet door de brandweer. Omwonenden moesten uit huis en werden opgevangen even verderop bij de Jonge Prins. Volgens de Veiligheidsregio is er bij de brand ook asbest vrijgekomen. Iedereen in het dorp moest, vanwege de grote rookontwikkeling, sowieso al de ramen en deuren gesloten houden.

De brandweer rukte met groot materiaal uit. Ook omliggende korpsen, zoals uit Den Helder en Alkmaar, werden ingezet.

De schade is enorm. Ook het appartement boven de garage/tankstation is verloren gegaan. De naastgelegen woning heeft schade van rookwoet en water.

Midden in de nacht kreeg de brandweer de brand onder controle. Even later zijn de omwonenden, onder begeleiding, terug naar huis gegaan. Het nablussen duurde lang. Omwonenden zullen, onder andere over het gevaar van asbest, dat zich 80 tot 100 meter verspreid zou hebben, een persoonlijke brief ontvangen van de gemeente.

Bron foto: Politie Schagen

Wat is Afrit71 Schagen Vandaag Den Helder Vandaag Hollands Kroon Vandaag