Altijd op de hoogte van het nieuws uit de regio

Aantal alcoholvergiftigingen in regio neemt toe

0

Regio - In Noord-Holland Noord worden nog steeds veel jongeren met te veel alcohol, drugs of een combinatie hiervan in hun bloed door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Tot nu toe al 308 jongeren.

Uit de cijfers van de Veiligheidsregio komt naar voren dat de jongste 13 jaar oud is en dat is veel te jong. De wettelijke leeftijd waarop alcohol mag worden gedronken is 18 jaar. Het aantal alcoholvergiftigingen onder jongeren in Noord-Holland Noord is in de eerste drie kwartalen van 2017 ten op zichte van 2016 fors toegenomen.

Terwijl het aantal drugsen meervoudige intoxicaties in die periode juist afnam. Dat blijkt uit de rapportage alcohol- en drugsintoxicaties van de Veiligheidsregio NHN.

Het project ‘In Control of Alcohol & Drugs’ zet in op de bewustwording van de gevaren van drank en drugs in de regio Noord-Holland Noord. Een samenwerkingsverband van de 17 gemeenten, GGD Hollands Noorden en Veiligheidsregio NHN, Brijder Jeugd en GGZ dat elkaar versterkt in deze strijd tegen alcohol en drugs bij jongeren.

Deze cijfers zeggen alleen iets over die kinderen die in de ambulance terecht komen. Een indicatie dat op dit terrein nog veel werk te verrichten is voor ouders, jongeren zelf en alle partners van het project.

Wat is Afrit71 Schagen Vandaag Den Helder Vandaag Hollands Kroon Vandaag